pondělí, 09. 09. 2024
Medailová naděje ČR Prskavec bude ve čtvrtek obhajovat titul z Tokia. Účast na OH si tentokrát více užívá

Medailová naděje ČR Prskavec bude ve čtvrtek obhajovat titul z Tokia. Účast na OH si tentokrát více užívá

Obhájce zlaté medaile z posledních Olympijských her v Tokiu Jiří Prskavec věří, že je před čtvrtečním startem v soutěži kajakářů dobře naladěn. Pod pěti kruhy může získat už svou třetí medaili.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 31. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Ve čtvrtek půjdou na Olympijských hrách v Paříži do akce vodní slalomáři, mezi kterými má velkou šanci na medaili také obhájce titulu z Tokia Jiří Prskavec. Jednatřicetiletý český sportovec bude pod pěti kruhy usilovat už o svůj třetí cenný kov, kromě zlata z hlavního města Japonska má totiž ve sbírce i bronz z Ria de Janeira z roku 2016. V rozhovoru Prskavec prozradil, že si účast na hrách v zemi Galského kohouta nyní užívá více, než tomu bylo právě v Japonsku, kde olympijské hry omezovala koronavirová pandemie.

Mohl si tak vychutnat i přítomnost rodiny, se kterou strávil část dne v olympijské vesnici. Na přibližně tři hodiny ho přijeli s manželkou Terezou navštívit také jeho dva synové Jiří a Marek. Po procházce olympijskou vesnicí chtěl dokonce pětiletý Jiří se svým stejnojmenným tatínkem zůstat. „Říkal jsem mu, že ještě ne. Až jednou. Bylo to takové hezké rozptýlení, většinou se tady mihneme. Už se těším, až to skončí a budeme spolu,“ sdělil Prskavec.

Možná už cítím, že mám splněno

Český reprezentant si tentokrát žádný tlak na svoji osobu nepřipouští. „Jiné to je asi v tom, že na sebe nemám takové očekávání. Vnitřně cítím, že si to jsem schopen daleko víc užít, než tomu bylo třeba v Tokiu. Možná svým způsobem cítím, že mám splněno,“ prohlásil český vodní slalomář. Zároveň však doplnil, že chce pod Eiffelovou věží předvést co nejlepší výkon. Podle svých slov se mu podařilo načasovat formu a je skvěle připraven.

Češi zatím na letošní hrách medaili nezískali, a právě Prskavec je jednou z velkých nadějí. Zároveň bude držet palce mimo jiné kanoistce Gabriele Satkové, od které očekává velmi dobrý výsledek. „Gabriela je dobře nastavená a patří opravdu k největším favoritkám. Minimálně na medaili. A pokud udělá Australanka Foxová nějaké menší zaváhání, tak i na zlatou medaili,“ prohlásil český olympionik.

Zlatá medaile s bonusem: Neuvěřitelné odměny pro olympijské vítěze

další zajímavé články