úterý, 17. 09. 2024
Haalandův tragický výkon. Jeden z nejhorších, jaký kdy bývalý trenér viděl

Haalandův tragický výkon. Jeden z nejhorších, jaký kdy bývalý trenér viděl

V zápase Ligy národů mezi Norskem a Kazachstánem norský národní tým zažil další zklamání, když nedokázal zvítězit a zápas skončil remízou. Největší hvězda týmu, Erling Haaland, byla označena za jednoho z hlavních viníků neúspěchu, přičemž norská televize TV2 mu udělila ostudnou známku 2/10. K zápasu se kriticky vyjádřil i bývalý trenér norské reprezentace Egil Olsen, který Haalandův výkon označil za „jednu z nejhorších věcí, které jsem viděl.“


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 09. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Erling Haaland, útočník Manchesteru City, byl společně s Martinem Odegaardem, kapitánem Arsenalu, součástí týmu, který nedokázal najít cestu k výhře. Výsledek zápasu jen umocnil frustraci, kterou norští fanoušci zažívají po nedávném neúspěchu kvalifikovat se na Euro 2024. Norská televize TV2 Haalanda za jeho výkon tvrdě zkritizovala a dala mu hodnocení 2/10. Bývalý kouč Norska Egil Olsen se připojil k této kritice a poznamenal, že Haaland hrál hluboko pod svou úrovní: „Je to jedna z nejhorších věcí, které jsem od něj viděl,“ prohlásil Olsen. Přidal také, že Odegaard, ačkoliv se občas zablýskl, neukázal svou nejlepší formu, uvádí web Football365.

Novinky okolo nechtěné hvězdy za 86 milionů liber. Antony si počká do ledna, v Anglii by měl setrvat

Kazachstán, tým, který se zdá být na papíře výrazně slabší než Norsko, získal proti norskému týmu cenný bod. Olsen dále poznamenal: „V této skupině není žádný jiný tým, který by Kazachstánu odevzdal body.“ Tento komentář odráží nejen zklamání z výsledku, ale také zdůrazňuje, že takové zápasy by měl norský tým zvládat s lehkostí, zejména s hráči světové třídy jako jsou Haaland a Odegaard. Po zápase současný trenér Norska, Stale Solbakken, projevil víru v to, že se jeho tým dokáže odrazit ode dna. „Máme velkou víru v to, co děláme, a jsme zcela klidní,“ řekl Solbakken. Nicméně, i on přiznal, že remíza je neuspokojivým výsledkem, vzhledem k tomu, že se očekával plný bodový zisk.

Haalandova mezinárodní bilance a budoucnost

Kapitán Odegaard po zápase rovněž promluvil k médiím: „Je to zklamání, děláme spoustu dobrých věcí, ale nedáváme góly.“ Jeho slova odráží širší problém norského týmu – schopnost vytvářet šance, ale nedokázat je proměnit. Přestože měl Haaland v tomto zápase slabý výkon, jeho mezinárodní bilance zůstává impozantní. Ve 34 zápasech za norský národní tým vstřelil 31 gólů, což ho řadí mezi jednoho z nejlepších útočníků na světě. Většina jeho branek padla v soutěžních zápasech, což jen dokazuje jeho schopnost být rozhodujícím faktorem.

Nicméně, spekulace o jeho budoucnosti se objevují v médiích, zejména v souvislosti s možným prodloužením jeho smlouvy s Manchesterem City. Haaland aktuálně vydělává 375 000 liber týdně, ale nový kontrakt by mu mohl přinést zvýšení platu na 400 000 liber týdně. Pokud by byly zachovány jeho bonusy, mohl by si vydělat až 850 000 liber týdně, což by z něj udělalo jednoho z nejlépe placených hráčů na světě.

další zajímavé články