neděle, 15. 09. 2024
Bez Američana se neobejde ani nováček NBL. Fairweather má skvělý charakter, zní z Jindřichova Hradce

Bez Američana se neobejde ani nováček NBL. Fairweather má skvělý charakter, zní z Jindřichova Hradce

Bez zahraniční účasti se neobejde ani kádr překvapivého nováčka Kooperativy NBL.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 27. 08. 2024
  • , zdroj fotky: BK Jindřichův Hradec

První posilou BK Jindřichův Hradec do nové sezony je Jaron Fairweather z americké Eastern University, v níž strávil předešlých pět ročníků.

Kouč Andrej Červenka uvedl, že s příchodem třiadvacetiletého basketbalisty, jenž dorostl do výšky 193 centimetrů, klub pokračuje v trendu podepisování. mladých hráčů, u nichž věří, že mají prostor se dále zlepšovat.

"Navzdory tomu, že přichází z ciziny, tušíme a věříme, že tyto předpoklady má. Jeho příchodem chceme vhodně doplnit mozaiku perimetrových hráčů, které momentálně máme na soupisce," pronesl na webu bhkh.cz zmíněný kouč.

"Už během prvního týdne se ukázaly skvělé charakterové vlastnosti hráče a i lidsky nám zapadá do koncepce, kterou jsme si před rokem nastavili. Věříme, že se do týmu zařadí jako jeden z lídrů kolektivu a v průběhu sezony se bude ještě zlepšovat a začne ukazovat potenciál, který v něm vidíme," uzavřel muž zodpovědný za hru a výsledky celku z Jihočeského kraje.

P.S.: V tamní klubu bude i nadále pokračovat také 195 centimetrů vysoký křídelník s minulostí ve Slavii Martin Kheil, jenž působí v Jindřichově Hradci od ledna a průměrně měl v barvách Lions 18 bodů a 9 doskoků za zápas.

další zajímavé články