úterý, 17. 09. 2024
Nejasná sezona Sidneyho Crosbyho. Co by znamenalo jeho případný odchod z Pittsburgh Penguins?

Nejasná sezona Sidneyho Crosbyho. Co by znamenalo jeho případný odchod z Pittsburgh Penguins?

Když si představíme Sidneyho Crosbyho v jiném dresu než v dresu Pittsburgh Penguins, zdá se to téměř nemožné. Ale s tím, jak se blíží sezóna 2024–2025 a Crosbyho budoucnost u Penguins je stále nejasná, tahle kdysi absurdní myšlenka začíná nabývat konkrétnějších obrysů. A pokud Crosby skutečně opustí Penguins, následky by mohly být dalekosáhlé.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Crosby, spolu s Jevgenijem Malkinem a Krisem Letangem, tvořili neotřesitelnou osu Penguins po dvě desetiletí. Pokud by Crosby nezůstal v týmu, je pravděpodobné, že by tým prošel zásadní přestavbou.

Jevgenij Malkin by mohl přehodnotit svou budoucnost u Penguins. Malkin, který je blízko konce své kariéry a hraje poslední rok své smlouvy, by se mohl rozhodnout odejít, pokud by Crosby již nebyl součástí týmu. To by mohlo znamenat konec jedné z nejznámějších dvojic v hokeji.

Kris Letang, který kdysi zvažoval přestup do jiného týmu, by mohl vážně uvažovat o výměně. Letang, veterán obrany Penguins, si jistě pamatuje těžká rozhodování z doby před dvěma lety, kdy Penguins čekali až do poslední chvíle na podpis jeho nové smlouvy. Ztráta Crosbyho by mohla být pro Letanga impulsem k opuštění týmu.

Anaheim Ducks před volbou nového kapitána. Poctěn by mohl být Radko Gudas

Pokud by Crosby odešel, mohla by se role lídra týmu přesunout na novou hvězdu obrany Penguins, Erika Karlssona. Nicméně Karlsson, který přišel do Pittsburghu s touhou vyhrát Stanley Cup, by se mohl rozhodnout opustit tým dříve, než by se z Penguins stalo mužstvo bojující o play-off, natož o pohár. Pokud by se tým ocitl v režimu přestavby, je nepravděpodobné, že by Karlsson chtěl v takové situaci zůstávat. Fanoušci Penguins jsou specifická skupina. Mnozí z nich si pamatují temné časy před érou Crosbyho, kdy byly zápasy Penguins zapomenutelnými událostmi v poloprázdné hale. Ztráta Crosbyho by mohla pro mnoho fanoušků znamenat konec iluze o stálé konkurenceschopnosti týmu, uvádí web Pittsburgh Hockey Now.

Budoucnost Penguins bez Crosbyho

Pokud Crosby skutečně opustí Pittsburgh, Penguins by mohli ztratit mnoho z toho, co je dělalo jedinečnými. Trio Crosby-Malkin-Letang, které definovalo tuto organizaci po dvě desetiletí, by se rozpadlo, což by pravděpodobně znamenalo nejen ztrátu na ledě, ale i obrovský zásah do kulturního a fanouškovského základu týmu. Přestože se zatím jedná pouze o spekulace, možnost, že Crosby nebude hrát za Penguins až do konce kariéry, už není tak nemyslitelná jako dříve. A pokud k tomu dojde, Penguins čeká těžká cesta plná nevyhnutelných změn, která by mohla otřást celou organizací od základů.

další zajímavé články