pondělí, 16. 09. 2024
Poučili jsme se z loňských nezdarů, máme vysoká očekávání, pronesl generální manažer Vancouveru

Poučili jsme se z loňských nezdarů, máme vysoká očekávání, pronesl generální manažer Vancouveru

Brankoviště Vancouver Canucks bylo během léta často probíraným tématem, zejména kvůli pokračujícím zdravotním problémům Thatchera Demka a zranění jeho kolegy Artura Šilovse. Přesto generální manažer Jim Rutherford zůstává optimistický a věří, že jeho tým, i přes některé ztráty, může vyrazit do nové sezóny silnější.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Vancouver Canucks

Tým sice opustili klíčoví hráči jako Elias Lindholm a Nikita Zadorov, ale Vancouver přivítal několik posil, včetně Jakea DeBruska, Dantona Heinena, Kiefera Sherwooda a Daniela Spronga. Do obrany pak dorazili Derek Forbort a Vincent Desharnais.

„Máme vyváženější kádr a naši útočníci budou bojovat o místo v sestavě,“ okomentoval Rutherford pro web NHL.com situaci v týmu.

„Z farmy nám přichází talentovaní mladí hráči, kteří buď jsou, nebo brzy budou připraveni hrát v NHL. Stejně dobře jsme na tom i v obraně. A co se týče brankářů, s Demkem a Šilovsem máme skvělou dvojici," konstatoval.

Podle Rutherforda je nejdůležitější, aby si hráči udrželi správné nastavení mysli. Tým si uvědomuje, že minulou sezónu byl na vzestupu, kdy dosáhl 50 výher a slušného, i když nešťastného, play-off.

„Očekávání jsou teď vyšší,“ přiznal generální manažer. „Hráči se poučili z loňska a ví, co je potřeba udělat pro další krok. Tento tým je teď v silnější pozici díky tomu, že hráči lépe rozumí systému trenéra Ricka Toccheta. Poučili jsme se z loňských zdarů i nezdarů, a to nás posune dál."

Navzdory některým výzvám, zejména v brankovišti, na západě Kanady panuje optimismus. Pokud tým zvládne ztráty Lindholma a Zadorova, má před sebou světlou budoucnost.

„Jsem opravdu nadšený,“ dodal Rutherford. „To nadšení vychází z rozhovorů s hráči, trenéry a dalšími členy vedení. Věřím, že máme skvělý tým a moc se těším na to, co sezóna přinese. Stejně jako všichni tady ve Vancouveru."

další zajímavé články