neděle, 15. 09. 2024
Naše hra byla málo pestrá, řekla po další výhře koučka českých basketbalistek Ptáčková. Ve finále si reprezentace zopakuje bitvu s Koreou

Naše hra byla málo pestrá, řekla po další výhře koučka českých basketbalistek Ptáčková. Ve finále si reprezentace zopakuje bitvu s Koreou

České basketbalistky v předkvalifikaci o světový šampionát úspěšně zvládly i semifinále proti Mexiku. Rozhodně se ale jednalo o nejtěžší bitvu, které české hráčky rozhodly až ve druhé půli. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Právě v Mexikem sehrály české reprezentantky poslední přípravný duel před startem předkvalifikace o světový šampionát. Před osmi dny zvítězily 57:45, dnes ráno se ale hrál zcela jiný zápas.

První koš sice vstřelily naše hráčky, domácí reprezentace ale hrála v ofenzivě skvěle, dostala se do vedení až o osm bodů a první půli nakonec vyhrála o tři body. 

"Naše hra nebyla v prvním poločase kompaktní, především obrana. A také byla málo pestrá, nebyly jsme navíc odvážné ve střelbě z dlouhé vzdálenosti," hodnotila první poločas trenérka Romana Ptáčková.

Po pauze ale přišla neuvěřitelná smršť našich hráček. Tři trojky proměnila Tereza Vyoralová a po čtvrtině v poměru 14:30 bylo prakticky rozhodnuto o tom, že naše reprezentace postoupí do finále. Vyoralová si nakonec připsala dvacet bodů, přidala pět doskoků a čtyři asistence a byla naší nejlepší hráčkou.

Mexičanky držela nad vodou dvojice Jaquez - Ramos. Pětatřicet bodů ale na favoritky klání nestačilo. Po výhře 82:72 se Česko ve finále potká znovu s Jižní Koreou, která překvapivě zdolala Černou Horu. Dodejme, že před čtyřmi dny Češky zvítězily 76:63 a budou favoritkami i zítra ráno.

další zajímavé články