pondělí, 16. 09. 2024
Siniaková se zkusí poučit z některých chyb, naštvaná ale není: O dvou titulech a dvou semifinále holky sní

Siniaková se zkusí poučit z některých chyb, naštvaná ale není: O dvou titulech a dvou semifinále holky sní

Kateřina Siniaková měla po konci ve čtyřhře na US Open smíšené pocity. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 05. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Poté, co s americkou parťačkou Taylor Townsendovou podlehly v semifinále francouzsko-čínské dvojici Kristina Mladenovicová, Čang Šuaj 5:7, 6:4 a 3:6, litovala, že neměly svůj den. Obecně ale označila letošní výsledky na grandslamech za úspěšné. Novinářům řekla, že s Townsendovou plánuje ještě odehrát další akce a pokusí se zabojovat o účast na Turnaji mistryň.

"Velice to mrzí a jsme zklamané, ale víme, že jsme tam nechaly vše. I když to nebyl náš den, musím v tom najít pozitiva. Budu dál trénovat a makat na sobě, To, že to nevyšlo, nás mrzí, ale tak to je," uvedla Siniaková.

Osmadvacetiletá tenistka hrála během této sezony na čtyřech grandslamech se třemi různými spoluhráčkami. Na Australian Open došla se Storm Hunterovou do semifinále, Roland Garros vyhrála po boku Američanky Coco Gauffové a ve Wimbledonu triumfovala s Townsendovou.

"Na něco takového jsem nebyla minulé roky zvyklá. Málokdy se mi to takhle stalo, natož na grandslamech, kde chce člověk být konzistentní. Ale myslím, že jsem to zvládla skvěle," řekla Siniaková. "Ať už jsem hrála s kýmkoliv, tak s tou parťačkou jsme tam byly pro sebe. Předvedly jsme dobrý výkon a doplňovaly se. S ohledem na to, jak se celá sezona vyvíjela, tak dopadla úplně skvěle," doplnila.

O dvou titulech a dvou semifinále holky sní, říká Siniaková

Bilanci dvou grandslamových titulů a dvou semifinále hodnotila proto pozitivně. "Středa je zklamání, ale kdybych byla na začátku roku, tak to beru. O dvou titulech a dvou semifinále holky sní. Sezona byla dobrá. A nejdůležitější je, že jsem zdravá. Zkusím se určitě ponaučit z některých chyb, ale celkově to bylo fajn," řekla Siniaková.

V novém vydání světového žebříčku se vrátí do čela a nahradí Novozélanďanku Erin Routliffeovou. "Alespoň něco pozitivního. Jsem moc ráda, že se tam vrátím. Je to něco, proč ten sport taky děláte. Je to pozitivum, které si mohu z tohoto turnaje odnést. Kouká se na to a poslouchá dobře," uvedla rodačka z Hradce Králové.

S kým bude hrát na grandslamech v příštím roce, ještě neví. Soustředí se stále na tuto sezonu. "Zatím jsem nad tím nepřemýšlela a ani jsem nechtěla. Uvidíme. Momentálně je cíl Turnaj mistryň a bylo by super se tam dostat. Další sezona je za dlouho," řekla. S Townsendovou plánuje odehrát turnaje v Asii. "Předběžně jsme domluvené," prozradila.

Na konci sezony je připravená zapojit se i do finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové. "Je to daleko, ale mám ráda týmové akce a ráda reprezentuju. Pokud vše dobře půjde, budu zdravá a dostanu pozvánku, tak se tam ukážu," doplnila Siniaková, olympijská vítězka z Paříže v mixu s Tomášem Macháčem.

Muchová je velmi dobrá a talentovaná a má spoustu zkušeností, chválí Češku její semifinálová sokyně z USA

další zajímavé články