neděle, 15. 09. 2024
Třesu se štěstím, já to zase dokázal, říká Jiří Suchánek. Česko má jistých už sedm medailí

Třesu se štěstím, já to zase dokázal, říká Jiří Suchánek. Česko má jistých už sedm medailí

Stolní tenista Jiří Suchánek postoupil na paralympijských hrách do semifinále v singlu. Další medaili pro českou výpravu vybojoval plavec David Kratochvíl.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dvojnásobný bronzový medailista z paralympiád v Riu a v Tokiu Jiří Suchánek doplní svou sbírku o další cenný kov. V aréně stolního tenisu si ve čtvrtfinále poradil se Slovákem Lovašem. Utkání opanoval ve třech setech. “Z našeho týmu stolních tenistů jsem zůstal jediný. Říkal jsem si, že to prostě musím hecnout. Těsné koncovky prvních dvou sad mě nabudily a pak už jsem dával všechno, co jsem chtěl,” popsal po zápase dvaačtyřicetiletý semifinalista turnaje Suchánek. 

První dva sety vyhrál vždy 12:10, v poslední sadě už nedal Slovákovi šanci a dominoval 11:2. Často si český borec pomáhal také technickými údery. V boji o finále vyzve dnes v 17 hodin domácího reprezentanta Lamiraulta.  

Je nezastavitelný! 

Šestnáctiletý plavec David Kratochvíl vládne bazénu v aréně La Défense, tentokrát si vyplaval paralympijský bronz v polohovém závodu na 200 metrů. Zázračný mladík tak v Paříži po zlatu ze 400 metrů volným způsobem a stříbru na 100 metrů znak zkompletoval svou sbírku cenných kovů.  

Disciplínu, ve které se střídají všechny čtyři plavecké způsoby, zvládnul Kratochvíl v čase 2:24,60 a na vítězného Nizozemce Dorsmana ztratil 6,24 sekund. Ze svých čtyř startu na své první paralympiádě jen jednou neskončil nevidomý plavec na stupních vítězů. Na 50 metrů volným způsobem byl pátý.  

Nyní ho čekají ještě dva starty na vedlejších tratích. Ve čtvrtek a v pátek bude bojovat o další medaile. Českého plavce čeká závod na 100 metrů prsa a 100 metrů motýlek. 

Český tým má nyní na kontě už 7 medailí, Kratochvílův hattrick doplňují dvě stříbra a bronz lukostřelců a už jistý minimálně bronz, který si zajistil stolní tenista Jiří Suchánek.  

Pražské Ládví hostilo dva významné turnaje v beachvolejbalu. Republikový šampionát ovládli favorité. Neslyšící si to zase rozdali o titul mistra světa, kde se blýskly i české páry

 

další zajímavé články