pondělí, 16. 09. 2024
Domácí první šanci k triumfu nevyužili. Dámskou dvouhru ovládla Sabalenka

Domácí první šanci k triumfu nevyužili. Dámskou dvouhru ovládla Sabalenka

Běloruská tenistka Aryna Sabalenka získala svůj třetí grandslamový triumf a první na US Open. Jessica Pegula byla více než vyrovnanou soupeřkou, v obou setech ale nezvládla závěr. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

První příležitost nevyužita. Jessica Pegula mohla ovládnout domácí US Open, ve finále ale nestačila na světovou dvojku Arynu Sabalenku. Ta byla jako vždy agresivnější a v utkání nasázela až čtyřicet vítězných úderů.

Samozřejmě se nevyvarovala ani nevynucených chyb a v duelu jich předvedla čtyřiatřicet, o dvanáct více než Američanka. Jenže právě agresivita byla rozhodujícím faktorem. 

V první sadě jako první přišla o podání Běloruska, vzápětí ale dvakrát brejkla soupeřku a dostala se do vedení 5:2. Náskok sice neudržela a první sadu nedopodávala, ve dvanácté hře ale proměnila pátý setbol a uzmula si první set pro sebe.

Majitelka dvou titulů z Australian Open se brzy dostala do vedení i ve druhé sadě, za stavu 0:3 ale prohrála pět gamů v řadě a vypadalo to na rozhodující sadu. Jenže Pegula nedokázala reagovat na přesné údery běloruské tenistky a výsledkem byl další velkolepý obrat.

Pegula v desáté hře nedokázala set dopodávat a ve dvanácté hře přišla o celý zápas. Z titulu se tak raduje Aryna Sabalenka a Američané budou mít druhou šanci dnes, kdy se proti světové jedničce představí v mužské dvouhře Taylor Fritz.

další zajímavé články