pondělí, 16. 09. 2024
Třetí porážka v přípravě. Týmové výkony ale mají vzestupnou tendenci, říká před startem extraligy vítkovický Demel

Třetí porážka v přípravě. Týmové výkony ale mají vzestupnou tendenci, říká před startem extraligy vítkovický Demel

Hokejisté Vítkovic mají za sebou poměrně úspěšnou přípravu, která vyvrcholí v úterý na ledě Vsetína. Ze sedmi zápasů prohrály tři, ovšem jen jediné v základní hrací době. I proto mohou být vítkovičtí fanoušci i hráči poměrně optimističtí, což dokládá i obránce Patrik Demel. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Vítkovice mají za sebou osm přípravných zápasů. Před nimi už je pouze jediné, v úterý se představí na ledě Vsetína. Tým z Ostravy vstoupil do přípravy s mnoha změnami, ale s výkony zatím může být spokojen.

Především v ofenzivě, vždyť Fribourgu nasázel šest branek, pět Servette a dalších šest Slovanu Bratislava. Překvapivě snadno zvítězil i v derby proti Třinci, naopak s Olomoucí ve dvou případech úspěšný nebyl.

Ve čtvrtek prohrával o dvě branky už po necelých čtyřech minutách, nakonec ale klání dovedl do nájezdů. V nich uspěly posily Yetman a Nellis, v deváté sérii ale Jakub Sirota rozhodl o konečné výhře Mory.

Vítkovice ale přesto byly s herním projevem spokojeny, což dokládá i obránce Patrik Demel, který se do Ostravy vrátil po anabázi v zámoří a čtyřech letech strávených v Litvínově. 

"Myslím, že jsme podali lepší systémový výkon a také ten týmový, než v prvním zápase proti Olomouci. Mrzí nás ale, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce," řekl pro klubový web.

"V přípravném období pracujeme dobře, tým se dává dohromady. Já se osobně v duelech cítím velmi dobře a jsou tam i nějaké příležitosti. Naše výkony mají vzestupnou tendenci a věřím, že 18. září proti Plzni budeme připraveni a zvítězíme," dodal osmadvacetiletý bek, který v přípravě nastupuje ve druhé formaci po boku Patrika Marcela, letní posily z Mountfieldu.

další zajímavé články