úterý, 17. 09. 2024
Stále se chceme kvalifikovat na MS, ale tohle byl nejhorší moment mé reprezentační kariéry, přiznal Souček

Stále se chceme kvalifikovat na MS, ale tohle byl nejhorší moment mé reprezentační kariéry, přiznal Souček

Vystoupení české fotbalové reprezentace v Gruzii skončilo ostudou. V úvodním zápase čtvrtého ročníku Ligy národů Češi podlehli domácím Gruzíncům 1:4, což kapitán týmu Tomáš Souček považuje za jeden z nejhorších momentů své reprezentační kariéry.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Už od úvodních minut zápasu bylo jasné, že Češi mají problém. Gruzínci, kteří v posledních letech rozhodně nepatří mezi outsidera evropského fotbalu, dominovali hře a jejich útoky přicházely v rychlém sledu.

Obranná linie ve složení Zima, Hranáč a Krejčí podávala nejistý výkon, což domácí tým tvrdě trestal.

„Bylo to, jako kdybychom byli na hřišti úplně ztracení,“ přiznal po zápase zklamaný Souček. „Občas jsem měl pocit, že se chováme jako žáčci, Gruzínci se dostávali sami před branku a my jsme na to nedokázali reagovat.“

Jedním z mála hráčů, kteří v defenzivě obstáli, byla čerstvá posila Hoffenheimu. Nicméně celkový obraz hry české reprezentace byl plný chyb a nedostatků.

Ostuda a blamáž, po facce dali Gruzínci Čechům těžké KO. Vyhodit Haška? Jako první by se měl pakovat Fousek

„Tenhle zápas byl jeden z nejhorších, co jsem v národním dresu hrál. A možná i ten úplně nejhorší,“ hodnotil Souček. „Nejde jen o výsledek, ale hlavně o to, jak jsme hráli. Dopředu tam nebylo vůbec nic a vzadu jsme dělali jednu chybu za druhou.“

Po konečném hvizdu se v kabině strhla vášnivá diskuse. „Měli jsme po zápase velké vysvětlování, že takhle za českou reprezentaci hrát nemůžeme. Chyby se stát mohou, to je fotbal. Ale chyběla týmová soudržnost, bojovnost a odhodlání,“ přiznal Souček, který spolu s dalšími zkušenými hráči vedl proslov k týmu.

Naštěstí pro český tým přichází šance na nápravu už za několik dní. V úterý na domácím stadionu v Praze přivítají Ukrajinu, a to bude ideální příležitost ukázat, že český tým má na víc.

„Pořád věřím, že můžeme postoupit na mistrovství světa, ale určitě ne s takovými výkony. To bychom se ani nemohli udržet v Lize národů. Máme šanci se zlepšit a já věřím, že ji využijeme,“ uzavřel Souček na tiskové konferenci.

Dobrá zpráva pro United. Zirkzeemu stačilo k brance při debutu za Nizozemsko v základní sestavě třináct minut

 

další zajímavé články