úterý, 17. 09. 2024
Dobrá zpráva pro United. Zirkzeemu stačilo k brance při debutu za Nizozemsko v základní sestavě třináct minut

Dobrá zpráva pro United. Zirkzeemu stačilo k brance při debutu za Nizozemsko v základní sestavě třináct minut

Joshua Zirkzee poprvé debutoval v základní sestavě nizozemské reprezentace. A byla více než úspěšná. Útočník Manchesteru United skóroval už po třinácti minutách, následně asistoval na branku Tijjaniho Reijnderse a byl ústřední postavou při výhře Oranjes 5:2.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: OnsOrajne

Joshua Zirkzee byl odvolán ze své dovolené, aby se připojil k nizozemské reprezentaci na evropském šampionátu v Německu. Příliš prostoru ale nedostal. 

Ve čtvrtfinále s Tureckem se na hřiště podíval až v 87. minutě, proti Anglii v semifinále jej Ronald Koeman poslal do hry až ve třetí minutě nastavení. 

Po přestupu do Manchesteru United se ale Zirkzee konečně dočkal debutu v základní sestavě. A třiadvacetiletému útočníkovi stačilo jen třináct minut na to, aby si v dresu Oranjes otevřel střelecký účet.

Zirkzee se dostal ke zblokované střele Simonse a hlavičkou míč tečoval přesně za gólmana Vasilje. V závěru půle se poté asistencí podílel na trefě Reijnderse a byl jednou z ústředních postav konečného vítězství nad Bosnou a Hercegovinou 5:2.

V 74. minutě jej následně Ronald Koeman stáhl a na jeho místo přišel Wout Weghorst. A bývalý útočník Manchesteru United potvrdil, že v pozici žolíka je velice platný.

V 88. minutě zvýšil na 4:2 a definitivně sebral hostům možnost v Eindhovenu bodovat. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Manchester United (@manchesterunited)

další zajímavé články