pondělí, 16. 09. 2024
Velké plány hvězdného Curryho. Chce se stát majitelem NBA

Velké plány hvězdného Curryho. Chce se stát majitelem NBA

Čtyřnásobný šampion NBA Stephen Curry má po ukončení hráčské kariéry velké ambice. V rozhovoru pro CNBC odhalil své plány stát se majitelem týmu NBA, čímž by pokračoval v ovlivňování světa basketbalu i mimo hřiště.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Stephen Curry, jedna z největších hvězd NBA, už přemýšlí nad tím, co bude dělat po skončení své úspěšné kariéry. Tento šestatřicetiletý střelec, který v letošním roce prodloužil smlouvu s Golden State Warriors až do roku 2027, by se rád stal majitelem týmu NBA. Curryho zájem o vlastnictví týmu není náhodný. Díky svým zkušenostem a obchodním aktivitám, jako je jeho mediální společnost Unanimous Media a mládežnická golfová tour Underrated, má už nyní široké zázemí mimo basketbalové hřiště. Navíc, jak sám říká, pozorně sledoval, jak se majitelé Golden State Warriors Joe Lacob a Peter Guber starají o svůj tým a nastavují vysoký standard pro celou organizaci, uvádí web CNBC.

Inspirace Jordanem a expanze ligy

Curry se netají tím, že ho k vlastnictví týmu inspiroval i Michael Jordan, který dlouhá léta vlastnil Charlotte Hornets. S možností expanze NBA v příštích letech, kdy by mohla vzniknout nová franšíza například v Las Vegas, se Curry cítí být připravený chopit se této výzvy. Stejně jako jeho dlouholetý rival LeBron James, který už vyjádřil zájem o vlastnictví týmu právě v Las Vegas. „Vím, že toho musím na hřišti ještě hodně dokázat, než se přesunu do jiných rolí v lize,“ řekl Curry, který minulý měsíc dovedl americký basketbalový tým ke zlaté olympijské medaili v Paříži. Nicméně už nyní se těší na možnost přispět k budoucnosti NBA z pozice majitele a pokračovat v budování mistrovské organizace, jakou je Golden State Warriors.

Bez Američana se neobejde ani nováček NBL. Fairweather má skvělý charakter, zní z Jindřichova Hradce

S novou jedenáctiletou mediální smlouvou NBA, která má hodnotu přibližně 77 miliard dolarů, se otevírají další možnosti pro expanzi a změny v lize. Pokud by Curry dokázal své plány uskutečnit, mohl by se stát jedním z klíčových hráčů nejen na hřišti, ale i v obchodním a sportovním řízení NBA.

 
 
 
 
 
 

další zajímavé články