neděle, 15. 09. 2024
Schilb ve čtyřiceti letech obnovuje basketbalovou kariéru, v Praze bude působit jako hrající trenér

Schilb ve čtyřiceti letech obnovuje basketbalovou kariéru, v Praze bude působit jako hrající trenér

Blake Schilb se po více než třech letech vrací k basketbalové kariéře. Na angažmá se dohodl s pražským celkem USK, kde bude zároveň působit jako asistent trenéra Davida Galea.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Blake Schilb působil v USK Praha v sezoně 2020/21, předtím hrával za Nymburk, se kterým získal dva mistrovské tituly. Nyní se po třech letech vrací z basketbalové důchodu a znovu bude hrát v Praze.

Tentokrát ale nepůjde o jeho jedinou funkci, v USK bude zároveň asistentem svého krajana Davida Galea. "Tento model je možný je v případě výjimečných osobností. A tou Blake bezpochyby je," řekl manažer USK Petr Jachan. Schilb, který má již téměř deset let české občanství, by se měl podílet na rozvoji mladých hráčů, což potvrdil i Jachan.

Rodák z Illinois působil také ve Francii, Turecku, Srbsku a Španělsku. Před angažmá v USK hrál v Paříži a Remeši. Za sebou má také skvělou reprezentační kariéru v dresu Česka.

Před devíti lety startoval na evropském šampionátu, v roce 2019 byl členem šestého týmu světového šampionátu a o dva roky později si zahrál i na olympiádě v Tokiu. Tam naši reprezentaci dostal mimo jiné jednatřiceti body v semifinále kvalifikace proti Kanadě.

Na odložených olympijských hrách poté čtrnácti body pomohl porazit Írán a v utkání proti favorizovaným Spojeným státům americkým nastřílel sedmnáct bodů.

další zajímavé články