pondělí, 16. 09. 2024
Fritz si zahraje první grandslamové finále. Podle očekávání vyzve světovou jedničku

Fritz si zahraje první grandslamové finále. Podle očekávání vyzve světovou jedničku

Světovou jedničku Jannika Sinnera ve finále US Open fanoušci vpřed asi příliš nepoženou. Již po čtvrtfinále totiž bylo zřejmé, že jej v bitvě o trofej čeká domácí tenista. Nakonec jím bude Taylor Fritz, který v pětisetové bitvě porazil Francese Tiafoea.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 09. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Ačkoliv byl v prvních dvou setech Jack Draper světové jedničce více než vyrovnaným soupeřem, obě sady v závěru ztratil a tím přišel o možnost zahrát si první finále grandslamu.

Sinner za celé utkání ztratil jen jediný servis, nasázel třiačtyřicet vítězných úderů a díky vysoké úspěšnosti prvního servisu a především vítězných míčů po prvním servisu nedal Draperovi žádnou příležitost.

Po třech hodinách a čtyřech minutách zdolal Brita 7:5, 7:6 a 6:2 a může se těšit na druhé grandslamové finále. To první zvládl, když na Australian Open přehrál Daniila Medvedeva.

"Jsem opravdu rád, že si tady zahraji finále. Jack je mým přítelem, vím jak se cítí, není lehké hrát první semifinále grandslamu. Cítíte velký tlak a je to jiné. Jsem si ale jistý, že podobné bitvy svedeme ještě mnohokrát," prohlásila světová jednička na tiskové konferenci.

Ve finále na něj bude čekat Taylor Fritz, který zvládl pětisetovou bitvu se svým krajanem Tiafoem. V první sadě se mírný favorit klání dostal do náskoku 3:0, následně ale přišel o dva servisy a také o první set. 

Druhá sada přinesla rozuzlení až v samotném závěru. Ve dvanácté hře Tiafoe své podání neudržel, přišel o něj čistou hrou a bylo srovnáno. Na startu třetího setu si pro změnu slabší chvilku vybral Fritz a Tiafoe o podání nepřišel ani jednou. A co víc, Fritz při něm získal jen pět míčů.

Jenže od té chvíle uhrál Tiafoe už jen pět her. Nasázel v uvozovkách šestadvacet nevynucených chyb a za 75 minut prohrál oba zbývající sety. První finále na grandslamu si tak zahraje světový hráč číslo dvanáct Taylor Fritz. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený US Open (@usopen)

další zajímavé články