úterý, 17. 09. 2024
Max Purcell a Jordan Thompson slaví vítězství ve čtyřhře mužů na US Open

Max Purcell a Jordan Thompson slaví vítězství ve čtyřhře mužů na US Open

Australané Max Purcell a Jordan Thompson si na US Open splnili svůj grandslamový sen, když v sobotu triumfovali ve čtyřhře mužů a porazili desátý nasazený německý tým Kevina Krawietze a Tima Puetze ve dvou setech 6:4, 7:6 (4). Tímto vítězstvím získali svou první společnou grandslamovou trofej a zapsali se do historie jako první australský pár, který na US Open zvítězil od legendárního dua Mark Woodforde a Todd Woodbridge, kteří vyhráli v letech 1995 a 1996.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 09. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Purcell a Thompson měli cestu k vítězství o to sladší, že se jim podařilo překonat hořkou zkušenost z letošního Wimbledonu, kde v semifinále prohráli i přes tři mečboly. Jak přiznali, právě tato ztráta je motivovala k většímu soustředění a pevnému odhodlání uspět ve Flushing Meadows. Purcell a Thompson byli blízko dalšího dramatického obratu, když v druhém setu promarnili dva mečboly a Purcell při vlastním podání podlehl tlaku soupeře. Nicméně v rozhodujících okamžicích dokázali oba Australané najít potřebnou koncentraci a Purcell uzavřel zápas vítězným esem na stadionu Arthura Ashe.

Australané se poučili z hořkého zklamání ve Wimbledonu

„Wimbledon nám pomohl více se soustředit, abychom si tentokrát jistili, že to nedopadne stejně,“ řekl Purcell po vítězství. Tento titul byl pro Thompsona jeho prvním grandslamovým triumfem ve čtyřhře, zatímco Purcell již dříve vyhrál Wimbledon v roce 2022 s krajanem Matthewem Ebdenem. Australané si v této sezóně připsali již pátý společný titul a celkově mají impozantní bilanci 50-10, přičemž jen v této sezóně dosáhli na 37-6. Jejich úspěch jim přinesl finanční odměnu ve výši 750 000 dolarů, uvádí web ESPN.

Drama na US Open: Pegulaová na pokraji slz. Muchová ovládla první set, pak přišel zkrat

Zajímavostí je, že i přes svůj obrovský úspěch ve čtyřhře se oba hráči stále považují za především singlisty. „Nepřemýšlíme o tom, že bychom byli deblisté. Myslíme si, že jsme singlisté, a čtyřhra je jen bonus,“ vysvětlil Thompson, který se na US Open probojoval až do čtvrtého kola dvouhry, než prohrál s dalším Australanem Alexem De Minaurem.Na druhé straně poražený německý tým Krawietze a Puetze si rozdělil částku 375 000 dolarů. I přes porážku se německý pár prezentoval vynikajícími výkony, ale nedokázal v rozhodujících momentech překonat odhodlané australské duo.

 

další zajímavé články