neděle, 15. 09. 2024
Kyrie Irving sehrál klíčovou roli při nalákání Klaye Thompsona do Dallasu!

Kyrie Irving sehrál klíčovou roli při nalákání Klaye Thompsona do Dallasu!

Po sezóně spekulací kolem jeho budoucnosti v Bay Area se Klay Thompson rozhodl opustit Golden State Warriors a připojit se k Dallas Mavericks. Veterán se spojí s Kyriem Irvingem a Lukou Doncicem v týmu úřadujících šampionů Západní konference.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 24. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Během nedávného vystoupení v podcastu NBC Sports Bay Area „Dub Talk“ hlavní trenér Mavericks Jason Kidd prozradil, že Irving sehrál významnou roli při zisku čtyřnásobného šampiona NBA do Dallasu.

Všiml si, jak Irvingova upřímnost a zkušenosti v Dallasu pravděpodobně pomohly změnit Thompsonovo rozhodnutí ve prospěch Mavericks.

„Když mluvíte o náboru, bylo do toho zapojeno hodně lidí. Ale jedním z největších hráčů v tom byl Kyrie,“ řekl Kidd. "Poté co mu řekl, co si myslí, že se může stát, když Klay přijede do Dallasu... rád bych řekl, že jsem to zařídil já. Ale ne. Byla to týmová práce. Ale myslím, že hráč proti hráči – v této lize všichni mluví o svých situacích a všichni se navzájem rekrutují – šlo o to, že si oba mohli promluvit.“

Thompson se musí přizpůsobit své nové roli, pokud chce, aby uspěl. Bude to třetí střelecká možnost Dallasu, která bude mít za úkol rozmístit sílu a využít své schopnosti skórovat na perimetru, navíc poslouží k vytvoření dalšího prostoru pro Irvinga a Doncica k útoku.

Pravděpodobně bude mít také menší roli v defenzivě, což by mu mělo pomoci udržet si čerstvost a vyhnout se příliš mnoha náročným úkolům.

Po Thompsonově odchodu Warriors přivedli Buddyho Hielda, De'Anthonyho Meltona a Kylea Andersona, když se snažili zlepšit svou šířku sestavy. Hield bude pravděpodobně přímou náhradou za Thompsona na útočné straně. Stále však není jasné, jak moc veteránův odchod poškodí šance Warriors na úspěch.

další zajímavé články