úterý, 17. 09. 2024
Obrozený Wright útočí na druhý triumf v řadě, na úvod finálového dne v Belgii na něj čeká Bunting

Obrozený Wright útočí na druhý triumf v řadě, na úvod finálového dne v Belgii na něj čeká Bunting

Peter Wright se v posledních letech poměrně trápil. Čekání na titul ukončil na začátku září, když senzačně triumfoval v Německu. A solidně má nakročeno i nyní, kdy se European Tour přesunula do belgických Antverp. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Proffesional Darts Corporation

Dá se říci, že se Peter Wright v Hildesheimu zapsal do šipkařské historie. Po mnoha měsících trápení se v Německu dočkal poměrně senzačního titulu, když na European Tour 9 vyřadil Stephena Buntinga, Michaela van Gerwena či Davea Chisnalla a ve finále si poradil i s kometou světových šipek, Lukem Littlerem.

Wright si z European Tour odvezl už devátý titul, čímž se osamostatnil na druhém místě v počtu titulů z tohoto okruhu. První místo je nicméně neuvěřitelně vzdálené, Michael van Gerwen v kariéře dosáhl na šestatřicet titulů.

European Tour se v tomto týdnu přesunula do belgických Antverp a Peter Wright by mohl dosáhnout na jubilejní desátý titul. Šanci na něj má, probojoval se do finálového dne a v rámci osmifinále na něj čeká Stephen Bunting.

S Buntingem prohrál poslední tři vzájemné zápasy, tuto nelichotivou sérii ale ukončil právě v Německu, kde po nejtěsnějším vítězství 6:5 postoupil do osmifinále a následně si došel pro titul.

Největšími favority nicméně nadále jsou světová jednička Luke Humphries a již zmíněný Luke Littler. Finále mezi těmito hvězdami nicméně vidět nemůžeme, neboť se v případě postupu potkají již v semifinále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Professional Darts Corporation (@officialpdc)

další zajímavé články