pátek, 05. 07. 2024
Konec nadějím, Procházka se v polotěžké váze už šampionem nestane, má jasno MMA legenda

Konec nadějím, Procházka se v polotěžké váze už šampionem nestane, má jasno MMA legenda

Daniel „DC“ Cormier je bývalým šampionem polotěžké i těžké váhy, který po konci své aktivní kariéry přesedlal do role zápasového analytika. Jako takový věstil Procházkovi v odvetě s Pereirou prohru a jako takový mu věstí i ještě mnohem horší osud…


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Jirka Procházka je českou MMA ikonou, jejíž porážku v neděli ráno obrečel celý národ. Největším zklamáním ale nepochybně bylo, že se nejednalo o žádný kompetentní fight, nýbrž o jednostrannou záležitost, ve které šampion Pereira úspěšně doručil nejprve knockdown a poté i knockout.

Ke knockdownu došlo na konci prvního kola, ve kterém Procházka působil velice nejistě. Jeho jindy neortodoxní styl vůbec nefungoval, bál se podnikat útoky a nechal si okopávat přední nohu. Když se blížil gong, jenž značí konec kola, odvážil se Prochy k výpadu, který ale skončil nejhůře, jak jen mohl. Pereira z ústupu trefil tvrdý hák a českou MMA jedničku poslal na zem.

Procházka se následně u svého rohu dušoval, že je v pořádku, ale sotva uběhlo sedm vteřin druhého kola, tak si nepohlídal běžný kop do oblasti hlavy. Ruce nebyly nahoře, oči nebyly bdělé a KO bylo na světě…

V tento moment se o slovo opět přihlásil bývalý šampion a nynější analytik Daniel „DC“ Cormier, který v interview pro UFC musel nahlas všem lidem, kteří mu nevěřili, připomenout: „Já jsem vám to říkal!“ Tady jeho kritika ovšem nekončila.

„Hlavní problém vidím v tom, že Procházka vůbec nebyl připravený na to, co ho čeká. Když jsem ve svém podcastu říkal, že Jiří potřebuje udělat pár změn, tak mě někteří lidé nebrali vážně. Přitom to bylo nadmíru jasné, že nám za tu krátkou dobu nemohl nabídnout nic nového,“ porovnával Cormier listopadový duel s tím červnovým. Oba Jirka prohrál na KO/TKO.

„Za sebe říkám, že to je velká škoda, ale dalo se to předvídat. Alex je naprosté zvíře a vyhrál zaslouženě, o tom klukovi se pochybovat nedá, ale u Jiřího mám obavy. Pokud se nepřizpůsobí dnešním nárokům, šampionem se už nikdy nestane. V polotěžké váze pro něho tu cestu nevidím. Slyšel jsem ale, že by zvážil přesun do střední váhy, tak třeba tam. Ten nápad se mi moc líbí,“ naznačil Cormier, kde by si Procházku přál příště vidět.

další zajímavé články