pondělí, 08. 07. 2024
Praha uvidí po delší době v akci Brichtu a to rovnou v titulové bitvě organizací RFA a IAF. Vyzve šampiona, který před lety podlehl Kleinovi

Praha uvidí po delší době v akci Brichtu a to rovnou v titulové bitvě organizací RFA a IAF. Vyzve šampiona, který před lety podlehl Kleinovi

Spolupráce mezi organizacemi RFA a IAF již v nedávné minulosti přinesla dva turnaje, z nichž první nabídl hned tři zápasy o titul. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Galavečer "Special Title Night" bude pokračovat už 21. září v Praze a jeho hlavním aktérem bude nedávný vyzyvatel titulu v organizaci KSW Leo Brichta.

Jeho soupeřem v lehké váze bude Arbi "Alpha Wolf" Mezhidov, který se radoval z triumfu na bratislavském RFA 15 proti několikanásobnému slovenskému šampionovi Martinu Horinkovi, jehož díky bezchybné kontrole na zemi skolil na body.

Pro svou první obhajobu však dostal dvaatřicetiletý Rakušan s bilancí 18-5 (jednu z pěti proher mu připravil před necelými šesti lety Lájoš Klein) Brichtu, jenž naposledy neúspěšně bojoval o titul v nejprestižnější evropské organizaci KSW s Valeriuem Mirceem a svůj únorový neúspěch se pokusí odčinit právě na domácí půdě.

Buday po své páté výhře v UFC a skalpu bývalého šampiona neskákal radostí do stropu: Výkon nebyl takový, jak jsem si ho vizualizoval

Před dotyčnou prohrou na "Rear-Naked Choke" táhl šestadvacetiletý Brichta šňůru devíti střetů bez porážky. Předtím ho utáhl na "Armbar" současný šampion Oktagonu Ronald Paradeiser a stalo se tak před necelými pěti lety. V profesionálním MMA má k tomuto datu bilanci 12 výher a 4 porážek.

Mezi ohlášenými jmény pro Prahu jsou také šampion Viktor Červinský, Matěj Kozubovský, Terezie Garbaczewská či Patrik Záděra.

Dotyčný společný turnaj RFA a IAF (součástí rosteru jsou mimochodem i Václav Mikulášek či Tadeáš Růžička) by měl být z pohledu obou organizací vrcholem právě probíhajícího kalendářního roku.

Konec nadějím, Procházka se v polotěžké váze už šampionem nestane, má jasno MMA legenda

další zajímavé články