pátek, 05. 07. 2024
Buday po své páté výhře v UFC a skalpu bývalého šampiona neskákal radostí do stropu: Výkon nebyl takový, jak jsem si ho vizualizoval

Buday po své páté výhře v UFC a skalpu bývalého šampiona neskákal radostí do stropu: Výkon nebyl takový, jak jsem si ho vizualizoval

Pokud jde o slovenskou MMA branži, v UFC sbírá výhry nejen Ľudovít "Mr. Highlight" Klein, ale také Martin "Badys" Buday, který zápasí v nejtěžší váze.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Zatím naposledy triumfoval na galavečeru UFC 303, když si na body poradil s pětačtyřicetiletou běloruskou legendou organizace Andreiem Arlovskim, jenž je bývalým šampionem jeho váhové kategorie a jen v UFC, v níž podle informací Dany Whitea končí, se mu podařilo zvítězit hned třiadvacetkrát.

Buday přiznal, že zápasit právě s Arlovskim byla velká čest, protože ho považuje za velkou osobnost smíšených bojových umění. Výhra však měla dle jeho slov kapku trpkou příchuť...

"Chtěl jsem ho ukončit, což se mi nepovedlo. Výkon nebyl takový, jak jsem si ho vizualizoval před zápasem," posteskl si v interview pro portál tn.nova.cz někdejší šampion Oktagonu, jenž ve své profesionální kariéře zatím našel pouze dva přemožitele.

Musím se vyvinout. Jinak by bylo lepší už nezápasit, řekl Procházka po drtivé prohře. Málem přišel o hlavu

O třináct let starší fighter dvaatřicetiletou těžkou váhu ze Slovenska v Las Vegas nezaskočil, protože tušil, že bude tvrdý a zkušený. Při svém pátém úspěchu na poli UFC však nebyl ve své kůži.

"Nějak jsem nedokázal chytit tempo a přistoupil na jeho hru. Netvořil jsem tak, jak jsem chtěl, nevytvářel si tolik šancí na ukončení, takže jsme hodně pracovali v klinči, do kterého to tahal," líčil.

Buday si musí zápas ještě zpětně prohlédnout, ale určitě nešlo o výkon, který chtěl za oceánem předvést. Zpět do akce by mohl opět na podzim a kdo ví, jestli už by nemohl jít proti někomu z první desítky divize, jíž vládne Tom Aspinall.

další zajímavé články