středa, 03. 07. 2024
Musím se vyvinout. Jinak by bylo lepší už nezápasit, řekl Procházka po drtivé prohře. Málem přišel o hlavu

Musím se vyvinout. Jinak by bylo lepší už nezápasit, řekl Procházka po drtivé prohře. Málem přišel o hlavu

Nevyšlo to. Navíc způsobem, který ho bude v noci budit ještě hodně dlouho. Jiří Procházka prožil v sobotu v Las Vegas nejhorší večer kariéry. 


  • autor: Ondra Peřina
  • , vydáno: 30. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

I když bojoval jako lev, na trůn polotěžké váhy UFC se nevrátil, Alex Pereira byl opět nad jeho síly. Zatímco v prvním zápase se ale Brazilcova výhra dala označit za kontroverzní, tentokrát o ní nebylo sebemenších pochyb. Českého samuraje bez milosti knockoutoval. Vlastně dokonce hned dvakrát.

Když se tihle dva rivalové potkali v kleci poprvé, zápas došel do druhého kola. V něm Pereira Procházku sestřelil. Nejdřív levým hákem, pak sadou loktů, i tak ale rozhodčí Marc Goddard zápas ukončovat ještě nemusel. Jak by to dopadlo, kdyby dal Čechovi šanci vydrápat se zpět na nohy? To se už nikdy nedozvíme. Druhý zápas ale napověděl a pro BJP to nedopadlo vůbec dobře.

Do odvety s Poatanem šel jen necelých osm měsíců od zápasu číslo jedna, navíc oba měli brutálně krátkou dobu na přípravu. Tři týdny. Tolik času zbývalo do turnaje ve chvíli, kdy podepsali smlouvu. Do akce šli jako náhrada za zraněného Conora McGregora a diváci od nich čekali peklo na zemi. To se úplně nekonalo. Až do poslední vteřiny prvního kola to byl nesmírně vyrovnaný zápas, jeden moment ale všechno zlomil.

Procházka šel vpřed a inkasoval strašný levý hák. Kdyby zápas pokračoval, nejspíš by bylo hned hotovo, krátká pauza rodáka z Hostěradic ale zachránila. Tedy spíše odložila jeho smrt.

Se startem druhého kola ho totiž Pereira uzemnil definitivně. Chladnokrevně počkal, až dá ruce dolů, pak ho děsivou kopačkou na hlavu poslal k ledu. Následná kladiva už byla trochu zbytečná. “Věděl jsem, že vyhraju. Ten pocit jsem měl už od začátku tohoto týdne. Sice jsem netušil, jakým způsobem to skončí, o svém triumfu jsem ale nepochyboval,“ tetelil se Pereira po triumfu a šílené je na tom to, že zrovna jemu jste to věřili. Procházku pomyslně sestřelil už při nástupu do klece. V ní pak z gest přešel k činům.

Uhájil tak pozici krále polotěžké divize a teď vyhlíží přesun o patro výš, to Procházkova mise v UFC se zadrhla. I on tam byl šampion. A vůbec ne dávno. Teď to ale vypadá, že přes Pereiru se nedostane. Minimální šanci má i kdokoliv jiný

"Musím se vyvinout. Dosáhnout další úrovně, nebo už radši nikdy nezápasit. Stát se ještě silnějším je jediná možná cesta,“ reagoval na svou prohru na Instagramu sám Procházka a uznal, že Poatan byl prostě lepší.




další zajímavé články