sobota, 06. 07. 2024
Hvězdná dvojice pro Brity! Murray jde do čtyřhry s mladou superhvězdou

Hvězdná dvojice pro Brity! Murray jde do čtyřhry s mladou superhvězdou

Andy Murray si v rámci své rozlučky s Wimbledonem zahraje s mladou britskou tenistkou a grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou v superhvězdné smíšené čtyřhře. Už teď je jasné, že pro jejich zápasy budou tribuny natřískané. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Sedmatřicetiletý Murray hraje na Wimbledonu naposledy, letos ukončí kariéru. Dává tak smysl, aby to byla pořádná rozlučka.

Dvojnásobný šampion mužské dvouhry se v úterý rozhodl, že po nedávné operaci zad není dostatečně fit na to, aby mohl hrát dvouhru. O velký souboj tak mimochodem přišel Tomáš Macháč. 

Murray však bude hrát mužskou čtyřhru po boku staršího bratra Jamieho a nyní se rozhodl spojit síly také s další krajankou Raducanuovou v atraktivní dvojici.

Murray po úterním tréninku a předtím, než se ve středu objevily informace o jeho spolupráci s Raducanuovou, řekl: "Je to pro mě velmi důležité. Čtyřhra je trochu jiná hra, co se týče fyzické náročnosti, a já se na to těším."

Murray hrál v roce 2019 ve Wimbledonu smíšenou čtyřhru s americkou jedničkou Serenou Williamsovou a označil to za příležitost, která se naskytne jednou za život.

Hrát po boku šampionky US Open 2021 Raducanuové bude další výjimečnou příležitostí v posledních týdnech jeho slavné kariéry.

Nadšená je pochopitelně i ona, kdy v pondělním rozhovoru uvedla, že spojení s Murraym ve wimbledonské smíšené čtyřhře bylo vždycky dětským snem.

"Wimbledon pro mě znamená Andy Murray na centrálním kurtu," usmála se pro stránky Wimbledonu.

další zajímavé články