sobota, 06. 07. 2024
Protekce? Hloupý vtip, LeBronův syn si to zasloužil, brání se šéf Lakers

Protekce? Hloupý vtip, LeBronův syn si to zasloužil, brání se šéf Lakers

LeBron James, dle mnohých nejlepší basketbalista všech dob, se dočkal. V jednom týmu si zahraje se synem Bronnym. Náhoda? Dle mnohých ne. Nový trenér Los Angeles Lakers JJ Reddick ale nechce slyšet o tom, že by bylo Bronnymu cokoliv darováno.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V úterý to dal jasně najevo, když Bronny, 55. hráč draftu a syn LeBrona Jamese, poděkoval Reddickovi a vedení Lakers za šanci, kterou díky draftu ve druhém kole dostává.

"Rob a já jsme Bronnymu nic nedarovali," řekl Reddick v úterý, když tým představoval Jamese. "Bronny si to zasloužil, Bronny si to zasloužil tvrdou prací."

James je možná nejdiskutovanější - a nejkontroverznější - volbou ve druhém kole draftu v poslední době v NBA, protože je synem velikána všech dob. James je sice slibný talent a na vysoké škole byl velmi žádaným hráčem, ale jeho kariéra v USC příliš nenasvědčovala tomu, že by byl draftován, nebýt přítomnosti jeho otce. Alespoň ne v této sezóně.

V letech předcházejících draftu se dlouho spekulovalo o tom, že by James rád dostal příležitost zahrát si v NBA se svým synem, a volba na 55. místě se zdála být jasným místem, kde by ho mohli vzít. Když se Lakers dostali na řadu, neztráceli s tímto krokem mnoho času.

I když není pochyb o tom, že mladý James odvedl kus práce, je těžké brát Lakers vážně, když předstírají, že vztah otce a syna nehrál při výběru roli. A je těžké přehlédnout moc, kterou LeBron v organizaci Lakers právě teď má.

Nejen poté, co si v draftu vybral svého syna, ale také vzhledem k tomu, že Reddicka - který předtím s Jamesem dělal podcast - najal jako hlavního trenéra týmu, přestože nemá žádné skutečné trenérské zkušenosti.

 

další zajímavé články