čtvrtek, 04. 07. 2024
Paříž bude pro Muchovou náplast za Roland Garros. S Vondroušovou můžeme být nebezpečné duo, straší konkurenci

Paříž bude pro Muchovou náplast za Roland Garros. S Vondroušovou můžeme být nebezpečné duo, straší konkurenci

Karolína Muchová brala účast na letošním Wimbledonu jako velké povzbuzení. Přestože vypadla hned v 1. kole po porážce 3:6, 2:6 se Španělkou Paulou Badosaovou, věřila, že předvedla dobrý výkon, a chce se po takřka desetiměsíční pauze způsobené zraněním zápěstí vrátit do ideální formy. Opět cílí na návrat do světové špičky a těší se také na olympijské hry v Paříži.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 02. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

"Myslím, že to bylo dost těžké první kolo," uvedla Muchová. "Kdybych s Badosaovou hrála třeba ve třetím, tak tam by tam byla větší šance. Od té doby, co jsem zpět na kurtech, jsem nehrála proti nikomu, kdo by hrál takto rychle a přesně. Fakt klobouk dolů před jejím výkonem. Nemyslím, že bych hrála nějak zle, ale ona hrála fakt skvěle," doplnila česká tenistka.

Start na travnatých dvorcích v All England Clubu brala jako bonus. Původně s ním vzhledem k tomu, že v únoru podstoupila operaci pravého zápěstí, nepočítala. "Nebylo to v plánech ani podle doktorů. Je super, že jsem tady, i když jen takhle krátce. Mám radost, že jsem toho mohla být součástí a zase se dostat do toho koloběhu," řekla Muchová.

Pozitivní zprávou pro sedmadvacetiletou rodačku z Olomouce bylo, že ji ruka, kvůli níž nehrála takřka od loňského US Open, nebolela. Před Wimbledonem stihla jen minulý týden turnaj v Eastbourne, z nějž odstoupila před čtvrtfinále poté, co jí zápěstí zatuhlo. "Uvidíme, s čím se ráno probudím. Tím, že mě už ale tady nečeká žádný zápas, budu mít klid a navážu další přípravou," podotkla Muchová.

Finalistka loňského Roland Garros se po operaci snažila odpočívat, dodržovat správnou stravu a chodit na různé terapie. "Zařadila jsem tam snad vše, co šlo. Poté, co mě vystřihli po deseti týdnech z dlahy, jsme začali hned cvičit. Šlo to poměrně rychle a bylo to povzbuzující. Ze začátku byla ruka strašně slaboučká ale každým dnem a týdnem to bylo lepší. Zlepšovalo se to strašně rychle a i proto jsem tu teď mohla už hrát zápas," uvedla.

Na papíře jsme silní, ale bude záležet i na losu, říká před Paříží šéf osmičlenné tenisové výpravy Pála

Po sundání dlahy jí přesto zatrnulo. "To bylo strašné. Tu ruku jsem měla úplně poloviční. Ne že bych měla kdovíjak silné ruce, ale tohle byla fakt taková hůlčička," líčila tenistka.

I během pauzy se snažila dělat věci, které by jí usnadnily návrat. Nyní cítí novou motivaci. "Jsem ráda, že jsem zpátky. Vím, že po té prohře je těžké o tom mluvit, ale myslím, že na tom nejsem tak zle. Snad mi bude stačit pár zápasů a dostanu se do toho zpět," řekla Muchová.

Bývalá světová osmička si chce další turnaje naplánovat tak, aby si mohla hlídat zdraví. Přeje si ale časem vrátit se do světové špičky. "Určitě ano. Je to jeden z cílů. Ale jak je to blízko, tak je to daleko. Bude hrozně záležet, jak se chytnu na dalších turnajích," uvedla Muchová.

Po brzkém konci ve Wimbledonu nyní vyhlíží účast na dalších turnajích, kde by se mohla vrátit se do herního rytmu. Přihlášená zatím nikde není. "Ráda bych, když jsem teď vypadla v prvním kole, ale bude záležet, jestli mi dají někde kartu," řekla a nevyloučila ani účast na turnaji WTA v Praze ve Stromovce. "Strašně ráda bych hrála před domácím publikem, ale nevím, jak to vyjde. Asi byly přihlášky, které jsem nestihla. Kdybych to ale stihla, ráda bych hrála," podotkla Muchová.

Svěřenkyně trenéra Emila Miškeho má také na přelomu července a srpna jistou účast na olympijských hrách v Paříži. Pod pěti kruhy bude startovat poprvé. "Těším se moc. Je to taková náplast za Roland Garros. Těším se, že budu v klubu, odkud mám hezké vzpomínky. Olympiádu jsem ještě nikdy nezažila a těším se i na debl s Markétou Vondroušovou. Doufám, že spolu potrénujeme. Můžeme být nebezpečné duo," doplnila Muchová.

Servis Šnajderové mi vadil, přiznala Plíšková po vypadnutí v prvním kole i na třetím grandslamu sezony. Klobouk dolů, vzkázala Badosaové Muchová

další zajímavé články