pátek, 05. 07. 2024
Česká kolonie v St. Louis! K mladíkům se přidává Faksa

Česká kolonie v St. Louis! K mladíkům se přidává Faksa

Čeští fanoušci na ta léta vzpomínají s láskou. České kolonie v Pittsburghu Penguins nebo New York Rangers jsou nezapomenutelné. A teď se tvoří další, a to i se Slováky!


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky:

Faksa, rodák z Ostravy, strávil v NHL všechny své sezony v dresu Dallas Stars. V minulé sezoně si připsal 19 bodů v 74 zápasech a stal se cenným lídrem ve třetí lajně.

Zejména jeho zkušenosti, defenzivní hra a bojovnost budou pro Blues velkým přínosem.

Faksa není ale jediným Čechem v St. Louis. V organizaci Blues už je i obránce Jakub Štancl a letos draftovaní Adam Jiříček, Ondřej Kos a Adam Jecho. Aby toho nebylo málo, početné zastoupení mají i Slováci. Velkou nadějí je zejména Dalibor Dvorský a Juraj Pekarčík.

Pokud se všichni zmínění prosadí, může vzniknout pro českého fanouška velmi zajímavý tým. 

Ten navíc Blues postupně doplňují a omlazují. Jak informovali oficální stránky Blues, zadarmo odešel veterán Kevin Hayes, nicméně Blues podepsali třeba Kasperiho Kapanena či Pierreho-Oliviera Josepha, k němuž díky výměně s Ottawou přibyl brácha Mathieu.

Velkým krokem byl pak podpis smlouvy s ruským útočníkem Pavlem Bučněvičem, který se dohodl na šestiletém paktu na dohromady 48 milionů dolarů. 

Společně s mladými talenty, jako jsou Jiříček, Kos a Jecho, má česká komunita v St. Louis potenciál stát se důležitou součástí týmu v nadcházejících letech.

 

další zajímavé články