středa, 23. 10. 2024

Olympijské hry 2024

Naděje na další medaili? Ondra postoupil do finále. Sám jsem byl velmi překvapený, říká

Česká výprava má jistou účast ve finále sportovního lezení. Postaral se o to Adam Ondra, který v Paříži po pondělním pátém místě v boulderingu skončil v lezení na obtížnost na děleném druhé pozici. V kombinaci obou výsledků si tak zajistil přítomnost v bojích o medaile.

Kordová vyhlíží obhajobu zlata. Podaří se jí tento kousek jako první golfistce v historii?

Nelly Kordová ve středu odstartuje svoji pouť za obhajobou olympijského zlata z Tokia. Jedna z favoritek na triumf v Paříži prožívá v poslední době pokles formy, přesto věří, že naváže na svoje úspěchy ze začátku roku.

Předčila jsem své sny, řekl majitelka jedenácti olympijských medailí Simone Bilesová

Nejúspěšnější gymnastka světa Simone Bilesová získala v Paříži další tři zlaté medaile, přesto však mohla svojí celkovou sbírku jedenácti cenných kovů z olympijských her rozšířit o další dva. To se jí nakonec povedlo jen částečně, i tak ovšem Američanka podle svých slov předčila své sny.

Lyles zkritizoval šampiony NBA. Fanoušky v USA neobměkčil ani jeho triumf ve sprintu

Americký sprinter Noah Lyles měl v posledních dnech důvod k oslavě, když vyhrál zaběhl nejrychlejší čas na stometrové trati, čímž USA vrátil na trůn v této disciplíně po dlouhých dvaceti letech. Ani to však neobměkčilo fanoušky NBA, o jejíž hráče se Lyles otřel.

Nový rekord ve skoku o tyči. Duplantis přepsal vlastní maximum

Roli favorita ve skoku o tyči dokonale naplnil Švéd Armand Duplantis, když kromě olympijského zlata mohl oslavit také nový světový rekord. V historických tabulkách tak přepsal své předchozí maximum.

Zlatá olympijská tečka? Kdepak! Djokovič vyhlíží hry v Los Angeles

Srbský tenista Novak Djokovič v Paříži oslavil premiérový triumf na olympijských hrách, čímž završil sbírku vítězství ze všech nejprestižnějších tenisových turnajů. I přesto má stále chuť pokračovat a vyhlíží rok 2028, kdy bude olympiádu hostit Los Angeles.

Debut a hned olympijské zlato. Jsem hrdý, že vezu domů medaili, řekl americký golfista

Vyvrcholení golfového turnaje pod pěti kruhy dopadlo nejlépe pro světovou jedničku Scottieho Schefflera. Ten si při své premiéře na olympijských hrách veze domů rovnou ten nejcennější kov, na což je podle svých slov náležitě hrdý.

Výsměch! Žádám vysvětlení, reagoval na porážku trenér Jižního Súdánu

Basketbalisté Jižního Súdánu se na olympijských hrách prezentovali sympatickým dojem, i přesto už bude turnaj pokračovat bez jejich přítomnosti. Po porážce od Srbska vystoupil trenér Royal Ivey, který označil výkon sudích za zaujatý.

Nemohl jsem využít své přednosti, uvedl Prskavec po nepovedeném finále

Jiří Prskavec svoji sbírku medailí o třetí cenný kov nerozšíří. Rozhodlo se o tom ve čtvrteční finálové jízdě, která se českému vodnímu slalomáři příliš nepovedla. Svůj výsledek však bral Prskavec s nadhledem.

Medailová naděje ČR Prskavec bude ve čtvrtek obhajovat titul z Tokia. Účast na OH si tentokrát více užívá

Obhájce zlaté medaile z posledních Olympijských her v Tokiu Jiří Prskavec věří, že je před čtvrtečním startem v soutěži kajakářů dobře naladěn. Pod pěti kruhy může získat už svou třetí medaili.

Menšíková premiéra na OH je u konce, český tenista prý bojoval hlavně sám se sebou

Český tenista Jakub Menšík prohrál ve 2. kole olympijského turnaje s Američanem Tommym Paulem a jeho premiéra pod pěti kruhy tak končí. Podle svých slov měl v utkání co dělat sám se sebou, a v některých okamžicích bojoval s krutými podmínkami.

Krejčíková už je v osmifinále. Prozradila i svůj recept na úspěch

Česká tenistka Barbora Krejčíková nedávno vyhrála na londýnské trávě Wimbledon, nyní usiluje v areálu Rolanda Garrose o zlato na olympijských hrách. Po úspěšném druhém kole se mohla radovat z postupu do osmifinále, a prozradila také svůj recept na úspěch.

Kevin Durant se ukázal jako klíčový prvek týmu USA při vítězství nad Srbskem

Jakékoliv pochybnosti o návratu hvězdy Suns po zranění byly rychle rozptýleny po skvělém prvním poločase. LeBron James ukázal, že i ve svých 39 letech stále patří ke špičce světového basketbalu, zatímco Jayson Tatum odseděl celý zápas na lavičce. Výběr týmu USA porzail výběr Srbska 110-84 a připsal si tak první výhru na olympijských hrách.

OH Paříž 2024: Atletika na francouzském národním stadionu přiláká miliony diváků

Přesně po sto letech se Olympijské hry vrací do Paříže a organizátoři si dali záležet nejen na zahajovacím ceremoniálu na řece Seině v pátek 26. července. Sportovní akce roku je již za dveřmi a při představování sportovišť nám chybí již jen zázemí atletiky, jež se těší přízni milionů fanoušků.

OH Paříž 2024: Na kolech nejen po silnici. Sportovce čeká i dráha, přírodní terén či BMX freestyle park

Jeden z nejoblíbenějších sportovních či volnočasových dopravních prostředků po celém světě je neodmyslitelně jízdní kolo. Využít se dá v celé řadě terénů i podmínek, často je ale vhodné svůj stroj uzpůsobit nebo pořídit podle toho, co preferujete. Není žádným překvapením, že cyklistika má své zastoupení na Letních olympijských hrách a nejinak tomu bude také letos v Paříži.