středa, 23. 10. 2024
Debut a hned olympijské zlato. Jsem hrdý, že vezu domů medaili, řekl americký golfista

Debut a hned olympijské zlato. Jsem hrdý, že vezu domů medaili, řekl americký golfista

Vyvrcholení golfového turnaje pod pěti kruhy dopadlo nejlépe pro světovou jedničku Scottieho Schefflera. Ten si při své premiéře na olympijských hrách veze domů rovnou ten nejcennější kov, na což je podle svých slov náležitě hrdý.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Debut, který by si přál snad každý, má za sebou první hráč golfového žebříčku Scottie Scheffler. Osmadvacetiletý Američan totiž pod pěti kruhy startoval vůbec poprvé, což se mu nakonec podařilo přetavit i v první zlatou medaili. O svém triumfu rozhodl v napínavé koncovce, ve které soupeřil na pařížském hřišti National hned s několika adepty na titul. Stříbrnou medaili nakonec získal třiatřicetiletý britský hráče Tommy Fleetwood, o rok mladší Hideki Macujamou z Japonska bral nakonec bronz.

Přitom ještě před posledním kolem mohlo být vše jinak. V tu chvíli byl ve vedení Schefflerův krajan a obhájce titulu z Tokia Xande Schauffele společně se Španělem Jonem Rahmem. Neděle se však Schauffelemu vůbec nepovedla, zahrála dvě rána nad par a spadl na dělenou devátou příčku. Naopak Scheffler předvedl skvělou koncovku. Z posledních pěti jamek zahrál hned ve čtyřech případech birdie a na 17. jamce se ujal vedení. Právě na této předposlední jamce se mu podařilo proměnit putt z více než pěti metrů. Na závěr pak v paru srovnal nejlepší kolo turnaje na devět úderů pod normu hřiště a se skóre -19, které měl na kontě po závěrečném úderu, vytvořil dokonce olympijský rekord. Ještě v sobotu přitom na první místo ztrácel čtyři rány.

Razítko na vynikající sezonu

Scheffler letos prožívá úžasnou sezonu, kterou nyní zpečetil pod pěti kruhy. Na okruhu PGA Tour slavil vítězství hned na šesti turnajů včetně Masters. „Byl to dlouhý a náročný týden. Dneska jsem hrál skvěle a jsem hrdý, že si domů povezu zlatou medaili,“ sdělil čerstvý olympijský vítěz. Brit Fleetwood na něj ztratil jedinou ránu a bral stříbro, což znamená vylepšení výsledku tohoto hráče z Tokia, kde obsadil 16. místo.

Muchová by si spolupráci s Noskovou ráda zopakovala. Bavilo mě to, prohlásila

další zajímavé články