středa, 23. 10. 2024
Muchová by si spolupráci s Noskovou ráda zopakovala. Bavilo mě to, prohlásila

Muchová by si spolupráci s Noskovou ráda zopakovala. Bavilo mě to, prohlásila

Pro olympijský turnaj deblistů český ženský tenis letos složil i jednu netradiční dvojici, kterou tvořily Karolína Muchová společně s Lindou Noskovou. Jejich tažení nakonec stačilo na nepopulární čtvrtou pozici, obě hráčky si to však náležitě užily.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Po semifinálovém vyřazení od italského páru se tentokrát české dvojici Karolína Muchová a Linda Nosková postavily Španělky SaraSorribesová a a Cristina Bucsaová. Tenistky z Pyrenejského poloostrova na kurtu jasně dominovaly a vyhrály dvakrát 6:2, přičemž české hráčky vyprodukovaly 26 nevynucených chyb. „Soupeřky nás nenechaly se kdovíjak nadechnout. Myslím, že neudělaly skoro žádné nevynucené chyby,“ prohlásila Nosková.

Ta se po bok sedmadvacetileté Muchové postavila namísto Markéty Vondroušové, kterou o olympijské hry připravilo zranění. S devatenáctiletou Noskovou se tak Muchová dala dohromady tzv. Za pět minut dvanáct, oproti očekáváním si však nově vzniklý pár počínal nadmíru dobře. „Nastupovaly jsme do toho s tím, že nevíme, co od toho máme čekat. Nějak jsme na medaile od začátku nepomýšlely. Nakonec nám jen těsně unikly, i když jsme obě dvě strašně chtěly. O to je to teď smutnější a bolestivější,“ sdělila Muchová, která se neubránila slzám.

Čtyhru obvykle nehrají, Muchová by si však spolupráci ráda zopakovala

Ačkoliv se ani jedna z hráček na okruhu WTA deblu nevěnuje, společně dosáhly skvělého výsledku. Minimálně Muchová by si pak spolupráci s Noskovou ráda zopakovala. „Myslím, že když budeme mít čas a budeme se chtít rozehrát do singlů, tak proč ne. Zažily jsme srandu na kurtu a více jsme se poznaly. Mě to hodně bavilo a když bude šance, ráda si s Lindou znovu zahraju,“ doplnila Muchová.

Český pár tak letos dokonce předčil Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou, které nezvládly obhajobu olympijského zlata z Tokia. Nyní se už mohou obě dvě těšit na přechod na rychlejší povrchy. Momentálně se Muchová i Nosková zúčastní 13. srpna turnaje v USA v Cincinnati, kde odstartují svoji pouť na amerických betonech. „Já se teda určitě těším, až už konečně zmizím z antuky a že jí zas rok neuvidím,“ řekla Nosková.

Djokovič se dočkal! Vyhrál olympiádu jako nejstarší v historii

další zajímavé články