pátek, 20. 09. 2024
Menšíková premiéra na OH je u konce, český tenista prý bojoval hlavně sám se sebou

Menšíková premiéra na OH je u konce, český tenista prý bojoval hlavně sám se sebou

Český tenista Jakub Menšík prohrál ve 2. kole olympijského turnaje s Američanem Tommym Paulem a jeho premiéra pod pěti kruhy tak končí. Podle svých slov měl v utkání co dělat sám se sebou, a v některých okamžicích bojoval s krutými podmínkami.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 31. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V den utkání Jakuba Menšíka a sedmadvacetiletého amerického tenisty Tommyho Paula ukazovala rtuť teploměru až 37 stupňů Celsia. Tedy alespoň v areálu Rolanda Garrose, který je dějištěm tenisového turnaje na olympijských hrách. A jak uvedl talentovaný český hráč, měl na kurtu co dělat sám se sebou.

„Byly to náročné podmínky. Celkově ty okolnosti po náročném programu, který jsem v posledních dnech absolvoval. Bylo to hlavně boj sám se sebou a hlavně se tam neuvařit,“ řekl po své premiérové zkušenosti z dvouhry pod pěti kruhy osmnáctiletý Menšík. Ten po poměrně vyrovnané první sadě ve druhém setu fyzicky zcela odešel.

„Můj výkon šel rapidně dolů, ale pro všechny je to stejné. Je to cenná zkušenost do příště. Fyzická kondice je strašně důležitá, tenis je pohybový sport, a když nemáte na to se pohybovat na sto procent, tak je těžké hrát s kýmkoliv,“ uvedl krátce po prohraném utkání. Američanovi podlehl 0:2 na sety, když první set prohrál poměrem 3:6 a druhý 1:6.

Podmínky na OH se grandslamům nevyrovnají

I přes horší podmínky oproti těm nejlepším turnajům na okruhu ATP, jakými jsou například grandslamy, Menšík hodnotil svůj olympijský debut pozitivně. Účast na této akci má podle něj stále své kouzlo. Ačkoliv podle svých slov nejel do luxusu, situace na pokojích v olympijské vesnici byla nepříjemná vzhledem k absenci klimatizace. Sportovci tak měli k dispozici pouze větrák.

Optimálnějším podmínkám nehrál do karet ani antukový povrch, na kterém se turnaj hraje. V zápasech jsou totiž k vidění zdlouhavé výměny, které hráčům ubírají na silách. Menšík však hodnotil své vystoupení jako velkou zkušenost do své další kariéry.

Krejčíková září na olympiádě: Ve čtvrtfinále ji čeká souboj se Slovenskou hvězdou Schmiedlovou

další zajímavé články