pátek, 20. 09. 2024
Krejčíková září na olympiádě: Ve čtvrtfinále ji čeká souboj se Slovenskou hvězdou Schmiedlovou

Krejčíková září na olympiádě: Ve čtvrtfinále ji čeká souboj se Slovenskou hvězdou Schmiedlovou

Barbora Krejčíková pokračuje ve svém úspěšném tažení na olympijských hrách, když postoupila do čtvrtfinále turnaje ve dvouhře žen. V napínavém zápase třetího kola se utkala s ukrajinskou hráčkou Elinou Svitolinou, kterou nakonec porazila po třech setech s výsledkem 7:6, 2:6 a 6:4. 


  • autor: Radek Valenta
  • , vydáno: 30. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Krejčíková, která se proslavila svým vítězstvím na French Open v roce 2021 a je známá svým všestranným herním stylem, začala zápas proti Svitolině velmi dobře. První set byl vyrovnaný a plný napětí, což se odrazilo na konečném skóre 7:6 ve prospěch Krejčíkové, která zvládla lépe tie-break. Druhý set byl však zcela v režii Svitoliny, která svou agresivní hrou a přesným podáním získala set poměrem 6:2. Ve třetím a rozhodujícím setu se Krejčíková zkoncentrovala a ukázala svou psychickou odolnost, když zvítězila 6:4 a zajistila si postup do dalšího kola. Vítězka letošního Wimbledonu zdolala světovou hráčku číslo 31 za dvě hodiny a 48 minut.

Krejčíková je známá nejen svými výkony ve dvouhře, ale také vynikajícími výsledky ve čtyřhře, kde spolu s Kateřinou Siniakovou tvoří jeden z nejúspěšnějších párů současnosti. Tato dvojice dnes nastoupí na olympijských hrách do prvního kola proti výrazně slabší Tchaj-wanské dvojici Čchan Chao-ling, Čchan Jüng.

Ve čtvrtfinále olympijského turnaje se Krejčíková utká s další silnou soupeřkou, kterou bude slovenka Anna Karolína Schmiedlová. Tento zápas bude jistě dalším velkým testem pro českou hráčku, která se bude snažit navázat na své dosavadní úspěchy a pokračovat v cestě za olympijskou medailí.

Olympijské hry jsou pro každého sportovce vrcholem kariéry, a Barbora Krejčíková má nyní šanci zapsat se do historie českého tenisu. Její výkony na tomto prestižním turnaji ukazují, že je ve skvělé formě a připravená čelit jakékoliv výzvě. 

Zklamaný Nadal se neudržel před novináři!

další zajímavé články