pátek, 20. 09. 2024
Zklamaný Nadal se neudržel před novináři!

Zklamaný Nadal se neudržel před novináři!

Rafael Nadal vyštěkl na novináře poté, co byl dotázán na jeho odchod do tenisového důchodu po těžké porážce s Novakem Djokovičem na olympijských hrách v Paříži.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 30. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Djokovič deklasoval svého velkého rivala na Roland Garros, když vyhrál 6-1 6-4 a pokračoval ve své snaze o nepolapitelnou zlatou olympijskou medaili. Zdálo se, že výprask bude ještě větší, protože Djokovič ve druhém setu vedl 4:0, než se Nadal vrátil díky pár gemům.

Nadal je nesporným králem antuky, vyhrál 14 titulů na French Open, ale měl problémy poté, co se bylo ještě před prá dny nejisté, jestli se olympiády vůbec zúčastní.

Španěl, který se na kurty vrátí, aby si zahrál po boku wimbledonského šampiona Carlose Alcaraze v mužské čtyřhře, poslední dvě sezóny sotva odehrál a naznačil, že by letos mohl odejít do důchodu.

Každý den mě s tím otravujete!

Nadal však otázku ohledně jeho možného odchodu do důchodu po porážce s Djokovičem ve dvou setech nebral zrovna vlídně.

Chtěla jsem to hlavně přežít ve zdraví, líčila po postupu Krejčíková, jíž nemuselo mrzet ani 60 nevynucených chyb

"Každý den, jo? Každý den chcete, abych odešel do důchodu, každý den, kluci,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci směrem k novinářům. „Mluvíte o tom každý den. Snažím se každý den dělat to nejlepší. Odpovídám, ale nemohu odpovídat každý den s pocitem, že to bude nebo nebude můj poslední zápas. Přijdu sem, snažím se co nejlépe, hraji a až se rozhodnu přestat hrát nebo až se rozhodnu pokračovat, dám vám vědět."

„V posledních dvou letech jsem trpěl spoustou zranění, takže pokud cítím, že nejsem dostatečně konkurenceschopný, abych mohl pokračovat, nebo fyzicky nejsem dostatečně připraven pokračovat, zastavím se a dám vám vědět," rýpnul si ještě.

další zajímavé články