středa, 23. 10. 2024
Kordová vyhlíží obhajobu zlata. Podaří se jí tento kousek jako první golfistce v historii?

Kordová vyhlíží obhajobu zlata. Podaří se jí tento kousek jako první golfistce v historii?

Nelly Kordová ve středu odstartuje svoji pouť za obhajobou olympijského zlata z Tokia. Jedna z favoritek na triumf v Paříži prožívá v poslední době pokles formy, přesto věří, že naváže na svoje úspěchy ze začátku roku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Zvrátit nepříznivou sérii špatných výkonů, to je jednoznačný cíl golfové světové jedničky Nelly Kordové. Šestadvacetiletá Američka s českými kořeny odstartuje svoji cestu za obhajobou zlata na hřiště Le Golf National už ve středu.

Na začátku roku se Kordové dařilo a doslova bourala rekordy. Už v květnu triumfovala na Americas Open pošesté v sezoně, což se ještě nikdy žádné hráče na okruhu LPGA Tour nepodařilo. Jenže pak přišlo US Open, kde se dcera bývalého vynikajícího českého tenisty Petra Kordy s formou opravdu nepotkala. Na paru 3 zde dokonce zahrála děsivých 10 ran. Další mírnou katastrofou pak bylo 26. místo z červencového Evian Championship, a právě tyto slabší výsledky vyvolávají před olympijskými hrami mezi jejími fanoušky obavy.

Golf je zábavná hra

Sama Kordová si však s poklesem formy nedělá velkou hlavu. „Golf je zábavná hra, Někdy se cítíte na vrcholu světa a během pár vteřin máte pocit, že jste na dně moře. Donutí vás to vážit si dobrého golfu, který hrajete, ale ne vždy se všechno povede,“ prohlásila Kordová, která se touží stát první obhájkyní olympijského zlata mezi golfistkami.

Před třemi lety se v Tokiu z nejcennějšího kovu radovala po dramatickém vyvrcholení, když za sebou nechala domácí hráčky Mone Inamiovou a Lydii Koovou o jednu jedinou ránu. Spolu se svojí sestrou Jessicou tak Nelly navázala na svoji matku a rovněž bývalou vynikající českou tenistku Reginu Rajchrtovou, když si všechny tři připsaly start na olympijských hrách. To se kupodivu nikdy nepodařilo vítězi Australian Open z roku 1998 Petru Kordovi, ani dalšímu členovi Kordovic klanu, kterým je bratr Nelly a Jessicy Sebastian. Ten se věnuje po vzoru rodičů tenisu, her se však rozhodl nezúčastnit. Místo toho startoval na turnaji v rámci ATP ve Washingtonu, který se mu podařilo vyhrát. Sebastian Korda i díky tomu vystoupal na 18. příčku žebříčku, což je jeho dosavadní maximum. „Vždycky si z kluků děláme legraci, že v rodině Kordových jsou olympioniky jenom holky a kluci ne,“ odlehčila toto téma s úsměvem na tváři Nelly Kordová.

Debut a hned olympijské zlato. Jsem hrdý, že vezu domů medaili, řekl americký golfista

další zajímavé články