neděle, 22. 09. 2024
Lyles zkritizoval šampiony NBA. Fanoušky v USA neobměkčil ani jeho triumf ve sprintu

Lyles zkritizoval šampiony NBA. Fanoušky v USA neobměkčil ani jeho triumf ve sprintu

Americký sprinter Noah Lyles měl v posledních dnech důvod k oslavě, když vyhrál zaběhl nejrychlejší čas na stometrové trati, čímž USA vrátil na trůn v této disciplíně po dlouhých dvaceti letech. Ani to však neobměkčilo fanoušky NBA, o jejíž hráče se Lyles otřel.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Velké drama se odehrálo ve finálovém stometrovém sprintu. V cíli se nakonec jako první objevil sedmadvacetiletý Američan Noah Lyles, jenž vyhrál tuto disciplínu pro Spojené státy po dlouhých dvaceti letech. Ani tímto počinem si však nenašel cestu k zámořským fanouškům NBA, kteří mu doteď nemohou přijít na jméno. Lyles totiž dříve konstatoval jednoduchý fakt, že pokud někdo vyhraje NBA, nemůže se nazývat světovým šampionem, protože hraje pouze domácí soutěž.  „Koukám na finále NBA a mají tam napsané Mistr světa. Mistr světa čeho? Spojených států? Nechápejte mě špatně, miluju USA, většinou, ale není přece celým světem," sdělil Lyles s úsměvem. Pro fotbalové příznivce je tato věc naprosto zřejmá. Aby Real Madrid, který vyhrál poslední ročník nejprestižnější klubové soutěže Ligy mistrů, mohl sám sebe nazývat světovým šampionem, musí k tomu vyhrát následující mistrovství světa klubů. Basketbaloví fanoušci Usa, ani samotní hráči však pro tento výrok pochopení nenašli.

Sprintera někteří hráči zesměšňovali

Lylesova poměrně jasná logická úvaha se navíc stala důvodem, aby hráči jako Kevin Durant či Devin Brookem sprintera zesměšňovali na sociálních sítích. Tito dva hráči si mezi sebou vyměnili několik komentářů, s nimiž se ztotožňovala také velká část americké basketbalové veřejnosti. „Někdo tomu bratrovi pomožte." „Když jsem se naposledy koukal, NBA byla nejlepší soutěží světa, LOL." „Tos úplně netrefil." „No a co, hocha bych ve sprintu na 200 metrů zničil," rozvíjely basketbalové hvězdy satirickou konverzaci. Lyles je tak stále terčem kritiky a posměchu a nic na tom nezměnil ani jeho triumf ve finále olympijských hrách, na které se basketbalové hvězdy přišly podívat na stadion. Zda měli radost z krajanova triumfu se však můžeme pouze domnívat.

Nový rekord ve skoku o tyči. Duplantis přepsal vlastní maximum

další zajímavé články