středa, 23. 10. 2024
Zlatá olympijská tečka? Kdepak! Djokovič vyhlíží hry v Los Angeles

Zlatá olympijská tečka? Kdepak! Djokovič vyhlíží hry v Los Angeles

Srbský tenista Novak Djokovič v Paříži oslavil premiérový triumf na olympijských hrách, čímž završil sbírku vítězství ze všech nejprestižnějších tenisových turnajů. I přesto má stále chuť pokračovat a vyhlíží rok 2028, kdy bude olympiádu hostit Los Angeles.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Sedmatřicetiletý Djokovič v Paříži jednoznačně ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Po vítězném finále nad jednadvacetiletým Španělem Carlosem Alcarazem zkompletoval svou sbírku titulů z nejprestižnějších tenisových turnajů, a ve svém věku sedmatřiceti let se dokonce stal nejstarším olympijským vítězem od návratu tenisu do programu her v Soulu v roce 1988. Sám srbský tenista pak neskrýval dojetí ze svého úspěchu. „Tohle je asi největší sportovní úspěch, jakého jsem kdy dosáhl, a jsou to mimořádné pocity," prohlásila někdejší světová jednička. Ta svůj triumf náležitě prožívala. „Doteď jsem si myslel, že nést vlajku na zahájení olympiády v roce 2012 je to nejlepší, co může sportovec zažít. Nyní, v 37 letech po zápase s jednadvacetiletým klukem, který je momentálně asi nejlepší na světě, vyhrál Roland Garros a Wimbledon, můžu říct, že tohle je nejspíš nejvíc," řekl po vyhraném finále 2x 7:6 na gemy Novak Djokovič.

Chci do LA!

Srb měl doposud ve své sbírce pod pěti kruhy pouze bronz z Pekingu z roku 2008, svoji sbírku cenných kovů by však rád vylepšil i dvacet let po hrách na území Číny. Za čtyři roky, kdy bude Djokovičovi 41 let, by se totiž srbský fenomén rád zúčastnil i olympiády v americkém Los Angeles. „Chci hrát v Los Angeles. Užívám si to, když reprezentuji svou zemi na olympijských hrách nebo v Davis Cupu," prohlásil.

Jeho účast vidí pozitivně i jeho bývalý trenér Goran Ivaniševič. Ten srbskou tenisovou hvězdu vedl po dobu pěti let až do letošního března. Ivaniševič věří, že by Djokovič mohl vydržet hrát minimálně do roku 2028 na vrcholové úrovni. "Novak létal a tančil. Bylo to jeho první olympijské finále a cítil, že musí tu příležitost využít. Vzhledem k tomu, jaký je to blázen, by mě nepřekvapilo, kdyby byl i v Los Angeles," sdělil chorvatský kormidelník.

Korda napodobil Roddicka a zažil jeden z nejmimořádnějších okamžiků kariéry

další zajímavé články