středa, 23. 10. 2024
Korda napodobil Roddicka a zažil jeden z nejmimořádnějších okamžiků kariéry

Korda napodobil Roddicka a zažil jeden z nejmimořádnějších okamžiků kariéry

Marie Bouzková titul na turnaji ve Washingtonu nezískala. Ve finále, které bylo dvakrát přerušeno kvůli dešti, prohrála 1:6, 6:4 a 4:6 s Paulou Badosaovou ze Španělska.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 05. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Mužské finále vyhrál Američan Sebastian Korda a napodobil svého otce Petra, jenž na turnaji triumfoval v roce 1992.

V mužském finále zdolal čtyřiadvacetiletý Korda 4:6, 6:2, 6:0 Itala Flavia Cobolliho a zvítězil na turnaji v americké metropoli 32 let po svém otci, bývalém českém tenistovi Petrovi Kordovi. Poprvé v historii ATP Tour se tak stalo, že jeden turnaj vyhráli otec a po něm i syn.

Muchová by si spolupráci s Noskovou ráda zopakovala. Bavilo mě to, prohlásila

"Jezdil jsem na tenhle turnaj od doby, co jsem byl teenager. Můj táta koučoval Radka Štěpánka, který zde také vyhrál v roce 2011," připomněl Korda bývalého českého daviscupového šampiona a jednoho ze svých současných trenérů.

"Jsme s tímto turnajem hodně spojeni, takže jedním z mých cílů bylo jednoho dne tady vyhrát a zapsat své jméno na stadionu. Tohle je možná jeden z nejmimořádnějších okamžiků mé kariéry," řekl rodák z floridského Bradentonu.

Čtvrtý nasazený Korda získal druhý titul v životě po triumfu v Parmě před více než třemi lety. Zároveň vyhrál turnaj v hlavním městě USA jako první domácí hráč od Andyho Roddicka v roce 2007.

další zajímavé články