středa, 23. 10. 2024
Nemohl jsem využít své přednosti, uvedl Prskavec po nepovedeném finále

Nemohl jsem využít své přednosti, uvedl Prskavec po nepovedeném finále

Jiří Prskavec svoji sbírku medailí o třetí cenný kov nerozšíří. Rozhodlo se o tom ve čtvrteční finálové jízdě, která se českému vodnímu slalomáři příliš nepovedla. Svůj výsledek však bral Prskavec s nadhledem.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 02. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jednatřicetiletý český vodní slalomář se účastnil již třetích olympijských her, tentokrát však domů odjíždí s prázdnou. Po bronzové medaili z Ria de Janeira z roku 2016 a nejcennějším kovu z Tokia patřil Prskavec k velkým nadějím české výpravy na pódiové umístění, svoje předpoklady však bohužel nenaplnil. „Bohužel, dneska to nešlo. Chtěl jsem, poslal jsem to tam, co to šlo,“ uvedl po svém finálovém nezdaru. Ve své jízdě udělal Prskavec chyby na dvou brankách, za které byl penalizován. Ve finálové skupině se tak umístil na konečném 8. místě.

Prskavcovi se staly osudnými branky číslo 7 a 16. Mimo tyto dva šťouchy měl z jízdy dobrý pocit, o čemž svědčí druhý nejrychlejší zajetý čas 87,74 sekundy. Rychlejší byl pouze Španěl Pau Echanize, jehož o zlato obrala jedna dvousekundová penalizace. Nakonec se španělský vodní slalomář mohl radovat alespoň z bronzové medaile.

Český kajakář v průběhu jízdy tušil, že to na medaili nebude

Pro českého obhájce titulu z Tokia se závod vyvíjel dobře a jel podle svých představ. „Bohužel v tom prvním průjezdu pozadu jsem se dotknul zadkem lodi brány. Moc jsem nečekal, že by se to mohlo stát. Upřímně řečeno, bylo to o pár centimetrů,“ komentoval Prskavec svoji jízdu.

Úvodní chybu, kterou v tomto místě nečekal, v dalším průběhu nenapravil. „Jak jsem to rozstřelil, tak jsem to musel tlačit. Přišel druhý šťouch a věděl jsem, že to nebude stačit,“ pokračoval český vodní slalomář.

K medaili mu tak nepomohlo, že necítil téměř žádnou nervozitu. Podle českého kajakáře bylo jeho rozpoložení podobné, jako v Tokiu. „Tady to chtělo jet plynulou a přesnou jízdu. To je pro mě bohužel strašně těžké, raději dráhu zkracuji, ale tady to moc nešlo. Nemohlo jsem vyniknout v tom, v čem jsem dobrý,“ dodal Prskavec závěrem. Těšit ho tak mohla alespoň velká podpora fanoušků, která dorazila do hlediště areálu ve Vaires-sur-Marne. České vlajky byly vidět všude, a tak si Prskavec podle svých slov závod užil.

Medailová naděje ČR Prskavec bude ve čtvrtek obhajovat titul z Tokia. Účast na OH si tentokrát více užívá

další zajímavé články