středa, 23. 10. 2024
Krejčíková už je v osmifinále. Prozradila i svůj recept na úspěch

Krejčíková už je v osmifinále. Prozradila i svůj recept na úspěch

Česká tenistka Barbora Krejčíková nedávno vyhrála na londýnské trávě Wimbledon, nyní usiluje v areálu Rolanda Garrose o zlato na olympijských hrách. Po úspěšném druhém kole se mohla radovat z postupu do osmifinále, a prozradila také svůj recept na úspěch.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Oproti prvnímu kolu, kdy se Krejčíkové postavila španělská hráčka Sara Sorribesová, si tentokrát v boji s Číňankou Xinyu Wangovou počínala osmadvacetiletá česká tenistka suverénněji a vyhrála hladce 2:0 na sety. Podle slov samotné Krejčíkové se v úvodních dvou kolech střetla proti dvěma odlišným stylům.

„Tato hráčka byla vyšší. Má raději rychlejší povrchy, betony. Dobře servíruje. Snaží se hrát rány z obou stran a tlačit se do toho. Včera to byl duel proti soupeřce, která spíše preferuje hru za lajnou, hodně běhá a hraje vysoké antukové míče,“ popisovala hlavní rozdíly Krejčíková.

Ta tak nyní může vyhlížet svoji sokyni pro osmifinále, kterou bude buď pátá nasazená hráčka Američanka Jessica Pegulaová, nebo Elina Svitolinová z Ukrajiny. Zápas těchto dvou tenistek je na programu v pondělí od 20:30 hodin SEČ. Krejčíková tak v česko-čínském souboji pomstila svojí krajanku Lindu Noskovou, které v prvním kole vystavila stopku jiná Číňanka s podobným jménem Xiyu Wangová.

Recept na výhru? Snažím se šetřit síly

I přes značný rozdíl ve výsledku však Krejčíková neuměla říct, který herní styl protivnice byl pro ni příjemnější. Se Španělkou přitom o svém triumfu rozhodla až ve zkrácené hře třetí sady. Kromě toho prozradila svoji taktiku a recept na zápasy dvouhry.

„Neřeším to,“ řekla právě k různým herním stylů protivnic. „Já pořád hraju singly a tím, že hraju ve dvanáct, tak se snažím šetřit síly, abych byla na zápas nažhavená a ready bojovat,“ dodala Krejčíková.

Kromě turnaje v singlu zůstává Krejčíková ve hře také ve deblu, kde se objevuje po boku Kateřiny Siniakové. Společně touží po obhajobě zlaté medaile z Tokia. Jejich pouť turnajem začne v úterý ve 12 hodin, kdy narazí na Tchaj-wanskou dvojici Chanová – Chanová.

Djoković porazil Nadala na olympijských hrách v Paříži ve zřejmě posledním vzájemném utkání

další zajímavé články