středa, 23. 10. 2024
Djoković porazil Nadala na olympijských hrách v Paříži ve zřejmě posledním vzájemném utkání

Djoković porazil Nadala na olympijských hrách v Paříži ve zřejmě posledním vzájemném utkání

Novak Djoković od začátku dominoval nad rivalem Rafaelem Nadalem a poté odrazil pokus o comeback. Djokovic zvítězil 6-1, 6-4 ve druhém kole olympijského turnaje v Paříži a postupuje do osmifinále.


  • autor: Radek Valenta
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Djoković získal 10 z prvních 11 gemů, zatímco Nadal nebyl ani zdaleka tím zručným a neúnavným hráčem, který na stejné červené antuce získal rekordních 14 titulů na French Open. Místo toho byl Nadal (38) oslabený, což poukazovalo na jeho staší věk a také, že v posledních dvou sezónách hrál jen zřídka kvůli sérii zranění, včetně operace kyčle.

Poté se však neúnavný Nadal náhle rozjel a začal dělat zápas soutěživější, což jistě nikoho - a nejméně Djokoviće - nepřekvapilo. Nadal, známý svou bojovností a schopností vrátit se do zápasu i za nepříznivého stavu, začal postupně nacházet svůj rytmus. Získal čtyři hry v řadě ve druhém setu, včetně vítězného forhendu, který prolomil Djokovićův servis a vyrovnal na 4:4. Jeho výraz a gesta ukázaly, že se nevzdává, když zvedl levou pěst, což vyvolalo nadšení u zaplněného publika na kurtu Philippe Chatrier, které ho opakovaně povzbuzovalo skandováním "Ra-fa! Ra-fa!" 

V tu chvíli však Djoković znovu převzal kontrolu. Ihned vzal Nadalovi servis zpět a při cestě na lavičku ukazoval na své levé ucho, jako by provokoval Nadalovy příznivce a ptal se: "Kde jsou teď vaše ovace?" Poté Djoković dopodával zápas k vítězství a zpečetil tak svůj postup do dalšího kola, uvedl portál CBSnews.

Jejich vzájemná bilance je nyní 31-29 ve prospěch Djokovice. Tento zápas byl důležitý nejen pro jejich osobní rivalitu, ale také pro debaty o nejlepším hráči všech dob. Djoković se snaží získat svou první zlatou medaili ve dvouhře, zatímco Nadal již zlato z Pekingu 2008 má. Djokoviće nyní čeká vítěz utkání mezi Němcem Dominikem Koepferem a Italem Matteem Arnaldim.

 

 

další zajímavé články