středa, 23. 10. 2024
Kevin Durant se ukázal jako klíčový prvek týmu USA při vítězství nad Srbskem

Kevin Durant se ukázal jako klíčový prvek týmu USA při vítězství nad Srbskem

Jakékoliv pochybnosti o návratu hvězdy Suns po zranění byly rychle rozptýleny po skvělém prvním poločase. LeBron James ukázal, že i ve svých 39 letech stále patří ke špičce světového basketbalu, zatímco Jayson Tatum odseděl celý zápas na lavičce. Výběr týmu USA porzail výběr Srbska 110-84 a připsal si tak první výhru na olympijských hrách.


  • autor: Radek Valenta
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Durantův návrat do akce po několika měsících dopadl lépe, než kdokoliv očekával. Durant, jehož sezóna NBA skončila v dubnu, vynechal pět přípravných zápasů týmu USA kvůli zranění lýtka, zaznamenal 23 bodů za 17 minut hry. Z devíti pokusů trefil osmkrát, z toho pět z pěti trojek a ve statistice +/- dokončil zápas s +20.

” Třikrát jsem šel do hry z lavičky, za moji kariéru v NBA. To bylo to, na co jsem myslel, když jsem šel do hry: být připravený, mentálně se soustředit na herní plán a když se dostanu na hřiště, neudělat ze hry záležitost jen o mně. Prostě přidat něco týmu." řekl Durant pro Sports Illustrated.

I pro hráče tak úspěšného jako Durant—třínásobného olympijského vítěze a nejlepšího střelce mužského týmu všech dob—byl tento výkon působivý. Minulý týden panovala určitá skepse ohledně Durantovy připravenosti pro úvodní zápas, dokonce i otázky, zda by ho USA neměly nahradit. Durant odpověděl tím, že zaznamenal téměř polovinu ze 47 bodů náhradníků USA, přičemž 21 z nich dal při dokonalé střelbě 8 z 8 v prvním poločase za pohých 9 minut na hřišti.

LeBron James stále patří mezi TOP hráče světa

Po tom, co vedl nábor nejlepších amerických hvězd zpět na olympiádu, James, téměř ve 40 letech, ukázal, že stále patří mezi nejlepší hráče. James byl v neděli skvělý, zaznamenal 21 bodů, devět asistencí a sedm doskoků. Jako hrající forward James bezchybně dirigoval ofenzívu USA (tým USA střílel 62,3 % z pole) a byl hrozbou v přechodové fázi.

Návrat Duranta do rotace znamenal, že někdo bude muset vypadnout. Ukázalo se, že to byl Tatum, který měl na kontě DNP (Did Not Play) - rozhodnutí trenéra. Tyrese Haliburton také nehrál, ale Haliburtonovo vynechání bylo očekávané, protože byl mimo rotaci trenéra Kerra během přípravných zápasů. Tatum však ne, a i na takto nabitém týmu bylo překvapivé vidět jednoho z nejlepších střelců NBA neodehrát ani minutu.

„Šel jsem s kombinacemi, které dávaly smysl,“ řekl Kerr pro Sports Illustrated. „[Tatum] to vzal dobře. Určitě dostane v blízké době prostor se ukázat.“

 

další zajímavé články