neděle, 08. 09. 2024
Kevin Durant se zotavuje a zůstává na olympijské soupisce týmu USA

Kevin Durant se zotavuje a zůstává na olympijské soupisce týmu USA

Kevin Durant se zotavuje z namoženého lýtka a jeho návrat na hřiště se stále posouvá. Trenér Steve Kerr však potvrdil, že Durant bude na olympijské soupisce týmu USA, která bude zveřejněna koncem týdne.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Časový plán Kevina Duranta, aby mohl hrát za tým USA, se stále mění, protože se zotavuje z namoženého pravého lýtka. Přesto trenér Steve Kerr potvrdil, že Durant bude na olympijské soupisce, která bude stanovena koncem tohoto týdne. V pondělí se Kerr setkal s Durantem a dohodli se, že Durant nebude hrát závěrečný exhibiční zápas proti Německu, který Američané vyhráli 92:88. Tým tak zakončil svůj předolympijský program s perfektní bilancí 5-0.

Durant utrpěl zranění při tréninku v polovině června a na začátku července, kdy se připojil k týmu USA. Po vyšetření magnetickou rezonancí se očekává, že se zranění může rychle zlepšit. Kerr doufal, že Durant bude hrát v jednom ze zápasů v Londýně, ale nakonec rozhodl, že Durant bude s týmem trénovat až po příjezdu do Francie koncem tohoto týdne. Kerr zdůraznil, že je důležité, aby Durant absolvoval několik tréninků, než se vrátí do hry, což však jeho dostupnost pro nedělní zahajovací zápas proti Srbsku zpochybňuje.

Americkou výpravu na OH povede LeBron James. Ten úřadoval v generálce basketbalistů proti Německu

K dokončení soupisdky je čas do soboty a Durant na ní určitě bude. „O nahrazení Kevina se neuvažuje,“ řekl Kerr. 

Durant minulý týden trénoval a o víkendu zvýšil svou aktivitu, ale v pondělí ještě nebyl připraven. Kerr, který byl Durantovým trenérem v týmu Golden State Warriors, věří, že Durant se po zranění rychle vrátí do formy. „Když chyběl, rychle se vrátil do formy - on je prostě takový,“ řekl Kerr. „Je to jeden z nejzkušenějších hráčů všech dob. Takže doufáme, že se brzy vrátí, a myslím, že do týmu dobře zapadne,“ uvádí stanice ESPN.

 

další zajímavé články