neděle, 08. 09. 2024
Americkou výpravu na OH povede LeBron James. Ten úřadoval v generálce basketbalistů proti Německu

Americkou výpravu na OH povede LeBron James. Ten úřadoval v generálce basketbalistů proti Německu

Vlajkonošem Spojených států na Letních olympijských hrách v Paříži bude basketbalista LeBron James. Ten se hned blýskl v generálce USA proti Německu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Los Angeles Lakers

Devětatřicetiletý čtyřnásobný vítěz NBA LeBron James ponese vlajku mužské výpravy na pařížském zahajovacím ceremoniálu k příležitosti odstartování dalšího ročníku olympijských her. Pro zkušeného matadora půjde o čtvrtý start pod pěti kruhy.

Durant zpět v tréninku. Stihne úvodní utkání olympiády proti Srbsku?

A právě LeBron James úřadoval v pondělní generálce basketbalistů Spojených států na blížící se hry, ve které v Londýně před více než 19 tisíci diváky vyzvali úřadující mistry světa z Německa. V repríze semifinálového duelu z loňského světového šampionátu se tentokrát radovalo USA.

Velkou zásluhu na tom měl James, jenž se postaral o posledních 11 bodů svého týmu, kterému přispěl k celkové výhře 92:88. Američané si tak udrželi v přípravě neporazitelnost, když předtím zvládli zdolat Kanadu, Austrálii, Srbsko i Jížní Súdán.

Dočká se USA pátého triumfu v řadě?

James byl navíc s dvaceti body na kontě nejlepším střelcem utkání. O dva body méně zaznamenal německý křídelník Franz Wagner, jenž v NBA hájí barvy Orlanda. Dařilo se i kapitánovi Dennisovi Schröderovi, jenž si za 13 bodů a 10 asistencí připsal double double.

Spojené státy budou letos v Paříži obhajovat titul z posledních her v Tokiu. Pokud se to Američanům podaří, získají již páté olympijské zlato v řadě! To Němci budou chtít rozšířit svoji sbírku cenných kovů po zlatu z MS a bronzu z ME. USA začne turnaj se Srbskem, Německo do olympijského dění vstoupí zápasem s Japonskem.

další zajímavé články