neděle, 08. 09. 2024
Durant zpět v tréninku. Stihne úvodní utkání olympiády proti Srbsku?

Durant zpět v tréninku. Stihne úvodní utkání olympiády proti Srbsku?

Američanům se do sestavy před startem letních olympijských her v Paříži vrací hvězdný Kevin Durant, bodový rekordman Spojených států amerických na LOH a aspirant na historické čtvrté zlato z bitev pod pěti kruhy.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 Kevin Durant v pátek poprvé trénoval s americkým olympijským basketbalovým týmem. Předchozí tři přípravné zápasy vynechal kvůli zranění lýtka, které si přivodil krátce před startem tréninkového kempu v Las Vegas.

Při výhrách proti Kanadě, Austrálii a Srbsku tak absentoval a vyloučen je rozhodně i jeho start v dnešním duelu proti Jižnímu Sudánu. "Viděl jsem pokroky každý den. Uvidím, jak se budu cítit po provedení určitých cvičení, ale vypadá to dobře," nechal se Durant slyšet v rozhovoru pro NBA.com.

Jeho návrat uvítal také LeBron James, vždyť díky němu budou mít Američané další vynikající palebnou sílu. "Větší palebná síla, další lídr a více zkušeností z FIBA basketbalu. Vítáme jeho návrat a těšíme se, až bude naplno zpět," zmínil James.

Durant na olympijských hrách nasbíral 435 bodů, což je nedostižitelný rekord v rámci amerického týmu. Druhý Carmelo Anthony má o 99 bodů méně. Durant navíc může přidat čtvrté zlato, kterým by se nesmazatelně zapsal do historie letních olympijských her.

"Rok 2012 byl rozhodně zlomový v mé kariéře, protože jsem byl každý den mezi velikány tohoto sportu a viděl jsem, jak vše funguje," doplnil Durant, který se s týmem chystá na poslední dva přípravné zápasy právě v Londýně. Po Jižním Sudánu přijde ještě pondělní generálka proti Německu, do olympijského turnaje poté Američané vystartují 28. července v Lille, kdy vyzvou Srbsko.

další zajímavé články