neděle, 07. 07. 2024
Neuvěřitelná dominance! I dál platí, že od roku 2018 Djokovič prohrál na londýnské trávě jen jednu bitvu

Neuvěřitelná dominance! I dál platí, že od roku 2018 Djokovič prohrál na londýnské trávě jen jednu bitvu

Mladý britský tenista Jacob Fearnley dokázal ve druhém kole Wimbledonu řádně potrápit favorizovaného Novaka Djokoviče. Srbská osobnost postoupila až po tříhodinovém boji, když na své oblíbené londýnské trávě triumfovala 6:3, 6:4, 5:7 a 7:5. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 05. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 

Dvaadvacetiletý Fearnley, 277. tenista světového žebříčku, dostal od pořadatelů divokou kartu a hraje první grandslam v životě. Probojoval se do druhého kola, v něm sebral sedminásobnému vítězi turnaje Djokovičovi třetí set a ve čtvrtém byl dva míče od vyrovnání.

Sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu, který v prvním kole snadno vyřadil Víta Kopřivu, však koncovku zvládl. Dál tak platí, že od roku 2018 prohrál na londýnské trávě jediný zápas, a to loňské finále s Carlosem Alcarazem.

 

Hlavně musím zaťukat na dřevo, že jsem zdravá, těší po hodně náročném období Krejčíkovou. V čem ji inspiruje Vondroušová?

Wimbledonský semifinalista z roku 2021 Hurkacz prohrál s Filsem první i druhý set, po snížení na 1:2 pak ve čtvrté sadě nevyužil vedení 5:3 a francouzský protivník ji dotáhl do tie-breaku.

Hurkacz v něm odvrátil mečbol a otočil stav na 8:7, ale s poraněným kolenem už poté odehrál jen dva míče a před Filsovým dalším mečbolem zápas vzdal.

 

další zajímavé články