pondělí, 08. 07. 2024
Fury je před repeticí s Usykem plný sebevědomí: Přišlo mi, že boxuju s nějakým amatérem, v odvetě ho zatluču do země

Fury je před repeticí s Usykem plný sebevědomí: Přišlo mi, že boxuju s nějakým amatérem, v odvetě ho zatluču do země

Tyson Fury se ani po několika týdnech nesmířil s prohrou, jíž mu uštědřil Oleksandr Usyk. Ve svém nejčerstvějším mediálním výstupu ukázal vytáhlý pětatřicetiletý britský boxer neuvěřitelné sebevědomí.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 04. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Zatímco rozhodčí v květnu v Saúdské Arábii rozhodli o tom, že s o dva roky starším olympijským vítězem z Londýna prohrál 1:2 na body, on sám tvrdí, že po zhlédnutí několika záznamů vyhrál 3:0.

"Na náš zápas s Usykem jsem se už několikrát díval a pokaždé jsem se akorát utvrdil v tom, že jsem ho nejenom vyhrál, ale že jsem dokonce dominoval. Jediné kolo, které jsem prohrál, bylo osmé. To jsem Usykovi dal 10-8 na body. Byl bych schopný mu dát ještě deváté a desáté kolo 10-9, ale to je tak všechno," citoval web top-fight.cz slova Furyho. 

Praha uvidí po delší době v akci Brichtu a to rovnou v titulové bitvě organizací RFA a IAF. Vyzve šampiona, který před lety podlehl Kleinovi

Dle jeho slov byl stále neporažený Usyk s bilancí dvaadvaceti profesionálních výher "krotký jako beránek", jenž se na nic nezmohl. "Ani na chvilku jsem se necítil v nebezpečí, což je ten důvod, proč jsem tam poskakoval a dělal si z něj srandu. Přišlo mi, že boxuju s nějakým lokálním amatérem," rýpl si do rivala.

To, že má být Usyka, jenž se nedávno vzdal titulu IBF, o který si to tak rozdají Daniel Dubois s Anthonym Joshuou, těžké zasáhnout, jednoznačně odmítá. "Vždyť jsem ho tam rozsvěcoval jako žárovku. A to nebyly žádné obtížné kombinace, klasické jedničky a dvojky. Kombinace o třech, maximálně čtyřech úderech. Na nic se nezmohl. Jediná věc, na níž jsem doplatil, byla má neobezřetnost v osmém kole, protože jinak jsem si tam s ním celou dobu dělal, co jsem chtěl,” vyprávěl.

Mnohými vyhlížená odveta, která by měla proběhnout v rijádské Kingdon Areně tři dny před Vánoci, bude podle Furyho pouhou formalitou. "Jestli nebudu dělat blbosti, Usyka zatluču do země. Tu prostě není co řešit, ten zápas je můj se vším všudy. Sudí se nechali zmást jeho národností a soucitem k Ukrajině, jiný důvod k jeho výhře nebyl. Byla to jednostranná záležitost, kterou v odvetě ještě zvýrazním," slíbil svým fanouškům.

další zajímavé články