neděle, 07. 07. 2024
Dynamický Žambůrek se dočkal v třiadvaceti letech již čtvrtého zahraničního angažmá. S ním budeme zase silnější, libují si v Nizozemsku

Dynamický Žambůrek se dočkal v třiadvaceti letech již čtvrtého zahraničního angažmá. S ním budeme zase silnější, libují si v Nizozemsku

Někdejší kapitán české jednadvacítky Jan Žambůrek přestoupil z dánského Viborgu do nizozemského Heraclesu Almelo. Třiadvacetiletý záložník, který strávil uplynulou sezonu na hostování v Liberci, podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 04. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Heracles Almelo

Žambůrek patřil v minulé sezoně k oporám Liberce, za který odehrál 24 ligových utkání a pomohl mu k sedmému místu po základní části. Připsal si i dva góly. Nyní bude nastupovat za 14. tým posledního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže.

"Jan je univerzální a dynamický záložník, který toho hodně naběhá. S ním bude náš tým zase silnější," uvedl technický ředitel Heraclesu Nico-Jan Hoogma.

 

Nechovají se jako spoluhráči, ale jako rodina, chválí přátelský liberecký tým Nyarko. Jak vidí ghanskou posilu Nezmar?

"Jsem rád, že se přestup dotáhl. Bude to pro mě další nová zkušenost," přidal Žambůrek.

Účastníka loňského mistrovství Evropy do 21 let čeká už čtvrté zahraniční angažmá. V roce 2018 přestoupil ze Slavie do Brentfordu, na Ostrovech si vyzkoušel i hostování ve Shrewsbury. V lednu 2022 zamířil do Dánska. 

V Eredivisii bude moci debutovat jedenáctý srpnový den na půdě Sparty Rotterdam a velmi zajímavá bude i premiéra před vlastním publikem - o sedm dní později totiž dorazí na Asito Stadion úřadující šampion PSV Eindhoven.

další zajímavé články