neděle, 07. 07. 2024
Čtvrtá letní posila Litvínova přichází z farmy Pittsburghu. Nabyl jsem dojmu, že to bude fungovat z obou stran, hlásí Slovák Čajkovič

Čtvrtá letní posila Litvínova přichází z farmy Pittsburghu. Nabyl jsem dojmu, že to bude fungovat z obou stran, hlásí Slovák Čajkovič

"Chemici" z Litvínova jsou během letní přestávky rozjetí a do své organizace už přivedli čtyři nové hráče. Zatím nejčerstvější akvizicí se stal třiadvacetiletý slovenský útočník Maxim Čajkovič, jenž dorazil do tuzemské extraligy z farmy Pittsburgu Penguins.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 04. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Verva Litvínov

Kromě "tučňáků" prošel také rezervou Minnesoty a také má za sebou minulost v Hodoníně, Kometě Brno i Malmö.

"Maxim je stále mladý a perspektivní hráč. Jsme přesdvědčeni, že během zámořských angažmá dospěl po hráčské i osobní stránce. Slibujeme si, že jeho příchod zvedne konkurenci v útočných řadách, a těšíme se na spolupráci,“ uvedl na stránkách hcverva.cz generální ředitel Pavel Hynek.

S Litvínovem mi to dává smysl, líbí se mi týmový mindset, září po příchodu do Čech mistr švédské ligy Sandberg

"Max je dynamicky, přímočarý hráč s dobrou koncovkou. Pevně věříme, že v něm získáváme hráče, který bude pracovitý a bude se chtít pořád zlepšovat," doplnil sportovní manažer Litvínova Tomáš Vrábel na adresu hokejisty, jenž byl před pěti lety draftován Tampou Bay Lightning.

Sám Čajkovič, jenž má rád aktivní styl hokeje, chce napadat, bojovat o puky a prodlužovat čas v útočném pásmu, byl s vedením v kontaktu již od konce ročníku. "Z klubu jsem cítil velký zájem a nabyl dojmu, že to bude fungovat z obou stran. Nakonec jsem se rozhodl, že to je nejlepší varianta," informoval mladík, jenž se bude hlásit v Litvínově 22. července.

Pokud jde o cíle, v první řadě by rád dobře zapadl do týmu a splnil všechna očekávání, které od něj sportovní úsek má. "Rád bych s týmem navázal na úspěch z minulého roku a určitě bych to chtěl ještě zlepšit. Cíle to nejsou nízké, ale nejsou nereálné a je možné jich dosáhnout," avizovala litvínovská posila.

další zajímavé články