pondělí, 08. 07. 2024
NHL potěší zámořské fanoušky, přinese více zápasů do Evropy. Česko přivítá Devils, Finsko Pantery

NHL potěší zámořské fanoušky, přinese více zápasů do Evropy. Česko přivítá Devils, Finsko Pantery

Za námi je sice jedna sezona, ale někteří lidé se už nemohou dočkat, až začne ta další. K tomu dojde 4. října duelem v pražské O2 areně. V Severní Americe první utkání začne o čtyři dny později.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 05. 07. 2024
  • , zdroj fotky: New Jersey Devils

Aby se nejsledovanější hokejová liga světa dostala více na oči evropským fanouškům, vymyslela NHL vychytávku v podobě zámořských zápasů. Ty jsou k vidění především na začátku samotné sezony a pokaždé je hostí jiné země Evropy.

Global Series

Ve dnech 4. a 5. října se této pocty dočká Česko a pražská O2 arena, kde se odehrají dvě utkání. Ta proti sobě svedou mužstva New Jersey Devils a Buffala Sabres. Nejde sice o papírově nejsilnější týmy, ale pořád je to NHL, jejíž kvalita se se zbytkem světa nedá srovnat.

Od 8. října nám regulérní sezona odstartuje také v USA, kde proti sobě narazí obhájci Stanley Cupu Florida Panthers a Boston Bruins. Následovat bude klasický průběh, který 1. listopadu naruší další výluka, tentokrát do Finska, která se bude týkat obhájců z Floridy a Dallasu Stars.

Duel dvou papírově nejsilnějších týmů z NHL si vychutnají lidé v Nokia Areně v Tampere. Půjde opět o tzv. „back to back“ zápasy, které se konají ze dne na den, kdy 1. listopadu bude jeden tým evidován jako domácí a 2. listopadu jako host. Poté bude následovat dlouhý let přes Atlantik zpátky domů.

Změna pro evropské fanoušky

Na internetu je spousta fanouškovských stránek a většina z nich vám potvrdí, že Evropa ocení NHL mnohem více než Amerika.

Pro příklad nemusíme chodit nějak daleko... Když Florida vyhrála Stanley Cup, oslavila ho s hrstkou lidí. Na internetu doteď koluje video, jak hráči odnáší pohár na pláž, aby se s ním vyfotili. Lidé na ulici o jejich úspěch ani nezavadí, nikdo se nevyfotí a ani jim nepřekáží. Skromná oslava na tak velký úspěch.

Evropa oproti tomu hokejem žije, což také přimělo NHL komisaře Garyho Bettmana, aby jí nabídl více zápasů. „Budeme usilovat o to, abychom potěšili ty fanoušky, kteří to ocení,“ řekl na nedávné tiskové konferenci pro ESPN.

další zajímavé články