pondělí, 08. 07. 2024
Na 99 % nás opustí! potvrdil ředitel Bologny odchod hvězdného útočníka. Zájem projevily dva přední kluby

Na 99 % nás opustí! potvrdil ředitel Bologny odchod hvězdného útočníka. Zájem projevily dva přední kluby

Joshua Zirkzee je talentovaným útočníkem s nizozemskými kořeny, který se už co nevidět přemístí na vyšší úroveň. Jeho novým domovem by měla být Anglie, leč na podpis smlouvy se stále čeká.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 05. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Bologna FC 1909

Pokud si hráč usmyslí, že přišel čas přesunout se na vyšší úroveň, zpravidla mu nebudete bránit. Jediné, co můžete chtít, je nechat si jeho kvality náležitě zpeněžit. 

V téže situaci se nyní ocitla italská Bologna, která k překvapení mnohých v uplynulém ročníku Serie A uhrála příjemné páté místo, čímž si zajistila účast ve fotbalové Evropě. V porovnání se sezonou 2022/23 se posunula vzhůru o čtyři příčky a Joshua Zirkzee tohoto úspěchu byl nedílnou součástí. Novou kapitolu ovšem už psát nebude. 

“Joshua nás na 99,9 % toto léto opustí,” řekl velice stručně technický ředitel Bologny Giovanni Sartori, jehož slova citoval i novinář Fabrizio Romano na svých sociálních sítích. Právě odsud fanoušky seznámil s případnými kroky, jaké hráč s největší pravděpodobností podnikne. 

“V aktivním kontaktu o možném přestupu s Bolognou momentálně je Manchester United. V pozadí stojí ještě AC Milán, který se však s klubem stále nemůže dohodnout na výši finanční provize,” napsal Romano. 

Joshua Zirkzee si momentálně plní v dresu Nizozemska své reprezentační povinnosti. Ty ho spojují ještě se čtvrtfinálovým duelem proti Turecku a bude-li jeho tým úspěšný, pak se v semifinále střetne s lepším z dvojice Anglie - Švýcarsko. Tímto je tedy zřejmé, že se žádný přestup neupeče dříve, dokud nebude po EURU. 

Cenovka za hráče by se měla pohybovat v rozmezí mezi čtyřiceti a padesáti milionů eur. V této chvíli k jejímu naplnění má blíže Manchester United, ovšem již během jara se objevovaly spekulace, že by Zirkzee preferoval spíše setrvání v Itálii, a to přestupem do AC. 

Jedním okem po mladém útočníkovi navíc pokukuje PSG, které po odchodu Kyliana Mbappého také hledá posilu do útoku. V následujících dnech bude tedy ještě veselo. Jisté i na základě tvrzení ředitele Sartoriho je pouze to, že hráč odejde.

další zajímavé články