pátek, 05. 07. 2024
Loni šampionka, letos ostuda. Vondroušová padla v prvním kole

Loni šampionka, letos ostuda. Vondroušová padla v prvním kole

Loni Wimbledon nečekaně vyhrála. Letos se čeští fanoušci těšili na další jízdu Markéty Vondroušové, ta ale vypadla hned v prvním kole turnaje. Přišla o dva tisíce bodů a vypadne z elitní desítky WTA. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Soupeřku přitom neměla z nejtěžších. Španělka Jessica Bouzasová měla být lehkou překážkou, Jižanka uzavírá první stovku žebříčku. Vondroušová ale padla celkem jendoznačně 4:6, 2:6. To vše na centrálním dvorci, na který je upřena největší pozornost a na kterém mají výsadu hrát šampioni.

„Už od rána jsem byla docela nervózní a nedokázala jsem to setřást. Byla jsem obhájkyně. I když o tom nechcete přemýšlet, tady na to prostě pořád myslíte. Všude tady vidím plakáty a své jméno. Člověk chce vyhrát, ukázat se zase. A tuší, že na tohle všichni čekají," hlesla pak Vondroušová na pozápasové tiskové konferenci. 

Tímto rokem se tak s trochou nadsázky potvrdilo, jak moc Vondroušové Wimbledon nesedí. Kromě loňského triumfu bylo jejím maximem jedno druhé kolo, jinak vždy vypadla hned.

Oči měla červené od slz, bylo vidět, že to hodně bolí.

A ukázalo se, že zranění, které měla jen pár týdnů před turnajem, asi nebylo doléčeno úplně stoprocentně. „Být to řadový turnaj, asi se rozhoduju jinak," přiznala na téma zranění a nastoupení do zápasu.

Strasti a smutek ale musí hodit za hlavu, už za několik týdnů startují olympijské hry, kde bude česká tenistka obhajovat stříbrnou medaili.

A snad se v Paříži, kde se olympiáda koná, dá zapomenout na český Wimbledon. Výprask totiž schytal i Vít Kopřiva či Karolína Muchová, velmi brzo se s turnajem musel loučit talent Jakub Menšík, ale také Karolína Plíšková. 

 

další zajímavé články